Močeradasta kamuflaža skriva novo podobo Volkswagnove uspešnice, a marsikaj je že znano

V okviru zadnjih testnih voženj Volkswagen objavlja prve podrobnosti svojega trenutno najbolje prodajanega modela Tiguana.

Tretja generacija Tiguana bo na voljo z na novo razvitim sistemom aktivnega nadzora vzmetenja, matričnimi žarometi in priključnim hibridnim pogonom. V notranjosti ima Tiguan nov zaslon z diagonalo do 38 centimetrov (15 palcev), ki jasno prikazuje pomembne funkcije, kot so navigacija, glasba in klimatska naprava, in ga je mogoče prilagoditi s hitrim dostopom.

V prihodnje bo Tiguan na voljo izključno z avtomatiziranim menjalnikom (DSG). Elektronsko krmiljeno vzmetenje bo ponujalo več udobja in dinamike z dvoventilskimi blažilniki. Novi model je zdaj serijsko dodatno opremljen z upravljalnikom dinamike vozila, ki nadzoruje funkcije elektronskih zapor diferenciala in komponente bočne dinamike nadzorovanih blažilnikov.

Tiguan bodo poganjali turbodizelski (TDI), turbobencinski (TSI), blagi hibridni turbobencinski motorji (eTSI) in priključno hibridni sistemi (eHybrid). Električni doseg novih priključnih hibridnih pogonov se je v primerjavi s predhodniki povečal na do 100 kilometrov, poleg tega bo polnjenje z izmeničnim tokom v vseh različicah eHybrid hitrejše in prvič bo serijsko možno tudi polnjenje z enosmernim tokom.

Od leta 2007 so pri Volkswagnu prodali že 7,4 milijona Tiguanov. Svetovna premiera bo jeseni, novinec pa bo na trg prišel leta 2024.

Preberite še: To je pravi razlog, zakaj se je Domen Prevc poslovil od svojega Porscheja 911, danes pa raje sede za volan te "mrcine"

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol