Moon razširja obzorje električne mobilnosti

21. 10. 2022 | Matjaž Gregorič
Deli

Porsche Slovenija želi ostati vodilni ponudnik za električna vozila, energetske rešitve in razvoj novih mobilnostnih konceptov.

Porsche Slovenija z znamko Moon že tri leta zasebnim in poslovnim uporabnikom ponuja celovito izbiro električnih avtomobilov, domače in javne polnilne infrastrukture, storitev polnjenja na poti in rešitev za lastno pridobivanje, hranjenje in upravljanje električne energije ter tako vse odgovore za vrhunsko e-mobilnost na enem mestu. Pomemben del celostnih rešitev so tudi svetovanje, projektiranje in podpora, vključno s pomočjo pri pridobivanju soglasij in subvencij ter financiranjem.

Trenutno je v Sloveniji več kot 500 zasebnih in poslovnih uporabnikov storitev polnjenja Moon Charge, ki z mrežo 129 javnih polnilnic dopolnjuje možnost polnjenja doma ali v podjetju. Upravljavski sistem optiMoon omogoča nadzor in upravljanje z napravami, kot so sončna elektrarna, toplotna črpalka, klimatska naprava, hranilniki električne energije, polnilna postaja ali sistem za upravljanje pametnih naprav v zasebnem domu oziroma v poslovnem objektu.

Porsche Slovenija na področju elektromobilnosti sodeluje tudi z nekaterimi poslovnimi partnerji. Podjetje TAB Mežica je znano po trajnih, zmogljivih in inovativnih baterijah za industrijska, osebna in tovorna vozila, skupaj z znamko Moon so razvili hranilnik. Podjetje Etrel razvija pametno polnjenje električnih vozil in programske rešitve za upravljanje polnilne infrastrukture, znamki Moon pa zagotavljajo pametne polnilnice za električna vozila in zaledni sistem za njihovo upravljanje. V podjetju Amibit so razvili sistem optiMoon, v podjetju Lumar, znanem po ustvarjanju kakovostnih objektov, pa zdaj ponujajo že vgrajeno opremo Moon (polnilnica, hranilnik, sončna elektrarna).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol