Na avtomobilski svet prihaja nova prestižna (električna) znamka

Za začetek obljubljajo športnega terenca, prihodnje leto bodo predstavili limuzino, prve avtomobile pa bodo kupcem dobavili šele leta 2025

Zdi se, da nastajanja avtomobilskih znamk, ki naj bi se ukvarjale z električnimi avtomobili, kar noče biti konec in da javnost  komaj čaka, da vidi kaj novega. Tokrat gre za primerek električnega športnega terenca nove znamke Aehra, katere prve avtomobile proizvajalec obljublja za leto 2025. Za vzbujanje apetita so objavili dve zabrisani skici, na drugi bolj poglobljen pogled v novinca pa bo treba počakati do naslednjega meseca, ko bodo razkrili končno podobo in ime avtomobila.

Le štiri mesece po nastanku italijanska znamka Aehra obljublja, da bo nič manj kot nova globalna prestižna električna znamka. Prvi obrisi športnega terenca nakazujejo za ta avtomobilski razred razmeroma neobičajno podobo z radikalno nizkim sprednjim delom, povečano kabino, in dinamičnim zadkom.

Kot pravi Filippo Perini, vodja oblikovanja: "Aehrin prvi model brezhibno združuje nezgrešljivo eleganco italijanskega dizajna z najboljšimi materiali in tehnologijo, ki je trenutno na voljo, da bi vozniku in potnikom ponudil povsem drugačno potovalno izkušnjo,"

Po športnem terencu bo znamka februarja 2023 predstavila limuzino, od leta 2025 pa naj bi se začela dobava na ključnih trgih, vključno s Severno Ameriko, Evropo, Kitajsko in zalivskimi državami.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol