Na Brniku znova diši po bencinu in dirkaških gumah

24. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Na isti lokaciji, kjer se je lani poslovil, je Vladimir Stankovič postavil novo in še boljše karting dirkališče.

Ljubitelji kartinga in hitrosti na Gorenjskem so znova dobili nazaj svoj dom. Po tem, ko se je Vladimir Stankovič lansko sezono preselil na novo lokacijo v neposredni bližini Vrhnike, je že po koncu ene sezone postalo jasno, da bo moral v letu 2020 iskati novo lokacijo. To je našel v neposredni bližini letališča Brnik, kjer pa naposled kljub pričakovanjem sredi maja vseeno še ni predstavil nove proge.

No, tudi nova lokacija pa se pozneje ni izkazala kot končna, in tako bodo ljubitelji hitrosti in cviljenja gum ponovno lahko uživali na stari lokaciji na parkirišču nasproti potniškega terminala. Na 15.000 kvadratnih metrih je tako od četrtka, 21. maja, še nekoliko daljša, 690 metrov dolga steza z osmimi levimi in petimi desnimi ovinki, ki je na eni strani od stare nekoliko hitrejša, hkrati pa tudi tehnično zahtevnejša.

Cene in gokarti ostajajo enaki

Novi (stari) lokaciji ter novi progi navkljub pa večjih sprememb v letošnji sezoni ni. V ponudbi tako še naprej ostajajo enosedežni gokarti znamke Rimo s 390-kubičnimi motorji moči 9,6 kilovata (13 'konjev') in dvosedežni dirkalniki istega proizvajalca z dvema 200-kubičnima motorjema ter enako skupno močjo kot enosedežni dirkalniki. Enaka ob tem ostaja tudi cena, ki znaša 12,5 evra za deset minut vožnje. Mimogrede, novo dirkališče je odprto vsak dan v tednu med 12. in 20 uro.

Nova proga je tako postala najdaljši improviziran kartodrom v Sloveniji. Sicer pa lahko o lokaciji preostalih dirkališč, stanju kartinga v Sloveniji in tem, kakšne so možnosti (amaterskega ali profesionalnega) dirkanja z gokarti, več preberete tudi v aktualni številki revije Avto magazin, ki je naprodaj od 14. maja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja