Na cestah vnovič zastoji: Takšne so čakalne dobe na mejnih prehodih!

4. 9. 2022
Deli
Na cestah vnovič zastoji: Takšne so čakalne dobe na mejnih prehodih! (foto: Aljoša Rehar/STA)
Aljoša Rehar/STA

Promet na cestah, povezanih s turističnimi destinacijami, je tako kot v soboto tudi danes zgoščen. Preverite, kje točneje.

Zastoji na cestah

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, na ljubljanski obvoznici pred razcepom Kozarje in naprej na primorski avtocesti od Ljubljane proti Postojni.

Na primorski avtocesti je v predoru Kastelec proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi okvare vozila, nastaja zastoj.

Mejhni prehodi

Osebna vozila čakajo pri vstopu v državo na mejnih prehodhih Gruškovje, Starod, Sečovlje in Dragonja eno do dve uri ter na mejnih prehodih Sočerga, Dobovec in Jelšane do pol ure. Prav tako osebna vozila čakajo pri izstopu iz države na mejnih prehodhih Gruškovje, Starod, Sečovlje, Jelšane in Dragonja do eno uro. Avtobusi pa čakajo pri vstopu v državo na mejnem prehodu Gruškovje eno uro.

Zapore cest

Na cesti Ilirska Bistrica-Knežak-Pivka bo danes do 24. ure zaprt odsek Ilirska Bistrica-Šembije.

Zaradi kolesarske prireditve bodo, med 9. in 16. uro, na cestah na relaciji Kranj-Trboje-Vodice-Vrhovje-Šenturška Gora-Preddvor-Predoslje-Britof-Kranj-Jamnik-Kropa-Brdo-Bašelj-Predoslje-Kranj do 1 urne popolne zapore.

Popolna zapora bo na cesti Soteska-Gorenje pri Soteski do 30. novembra. Na cesti Kranj-Jeprca bo do 17. 9. popolna zapora. Obvoz bo preko Škofje Loke ali za vozila z vinjeto in tovorni promet nad 7,5 tone po avtocesti Ljubljana-Kranj. Cesta Bloška Polica-Sodražica, pri Žimaricah bo zaprta do nedelje, 4. 9. do 19. ure. Obvoz preko Velikih Lašč in Nove vasi, za tovorna vozila nad 7,5 tone pa preko Ljubljane in po primorski avtocesti.

Na ljubljanski severni obvoznici potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim.

Danes med 8. in 22. uro velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Fotografija: Aljoša Rehar/STA

Preberite še: Čakajte malo, bo to drugi slovenski Pipistrel?!

Priporočamo tudi: Ne le Mercedes E 220 karavan in Rolls-Royce, pri Nataši Pirc Musar doma se skriva tudi tole vozilo, ki si ga ne more privoščiti kar vsak! (+ FOTO)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja