Na Mercedes-Benzovem omrežju se bodo lahko »napajali« tudi drugi

Po vsem svetu bodo postavili več kot 10.000 zmogljivih polnilnic s polnilnimi močmi tudi do 350 kilovatov.

Pri Mercedes-Benzu so razkrili daljnosežne načrte za uvedbo globalnega visoko zmogljivega polnilnega omrežja v Severni Ameriki, Evropi, na Kitajskem in na drugih ključnih trgih.  Celotno omrežje nameravajo vzpostaviti pred koncem desetletja, ko namerava trikraka zvezda preiti na električni pogon.

Polnilna vozlišča bodo postavljena v ključnih mestih in središčih mestnega prebivalstva, blizu glavnih prometnic, maloprodajnih in servisnih destinacij, vključno s sodelujočimi prodajnimi mesti Mercedes-Benz. Mreža polnilnic bo osredotočena predvsem na  lastnike Mercedes-Benzovih avtomobilov, ki bodo imeli prednostni dostop prek rezervacije in druge ugodnosti. Vendar pa bodo polnilnice odprte tudi za voznike avtomobilov vseh drugih znamk z združljivo tehnologijo.

Odvisno od regije in lokacije bo na vozliščih od 4 do 12, na koncu pa tudi do 30 visokozmogljivih polnilnic z do 350 kilovati polnilne moči. Inteligentno upravljanje polnjenja in obremenitve bo vsakemu vozilu omogočilo polnjenje z največjo zmogljivostjo, pri čemer bodo čakalne dobe čim krajše. Optimizirana postavitev polnilnic bo zagotovila veliko prostora okoli vozila in neovirano polnjenje z obeh strani. Kjer je to izvedljivo, bodo polnilna mesta pokrita z zaščito pred vremenskimi vplivi. Prav tako naj bi bili v bližini  lokali s hrano in sanitarijami. Objekti bodo opremljeni tudi z nadzornimi kamerami in drugimi ukrepi za zagotavljanje varnega okolja za polnjenje.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"