Na novo zloščena dediščina japonske lastovke

Mazda odpira prenovljeni muzej v Hirošimi, z zgodbami o modelih, ki so jih pri znamki izdelovali v svoji več kot stoletni zgodovini

Pri japonski Mazdi, ki domuje v Hirošimi  bodo v zadnjem majskem tednu odprli popolnoma prenovljeni muzej, v katerem so prikazana zgodovinska vozila in eksponati zgodovine avtomobilske tovarne vse od  ustanovitve pred več kot stoletjem. Prostorska zasnova in muzejska razstava sta bili deležni popolne preobrazbe, da bi obiskovalcem zagotovili bližnje srečanje z Mazdino zgodovino, hkrati pa je zaživel tudi spletni muzej, ki omogoča, da Mazdin utrip začutijo tudi tisti, ki ne morejo priti v Hirošimo.

Z monotono barvno shemo skupaj s toplo osvetlitvijo in lesenimi površinami sta bila notranjost in zunanjost novega Mazdinega muzeja oblikovani v skladu z najnovejšim konceptom oblikovanja znamke, ki obiskovalcem zagotavlja eleganten, a prijeten prostor. Muzej ima 10 različnih razstavnih območij, ki z  ambienti in razsvetljavo, ki ustrezajo posameznim tematikam.  Celoten muzej je bil zasnovan tako, da obiskovalcem ponudi pripovedno izkušnjo Mazdine vizije za naslednje stoletje in misli, ki so bile vtkane v vsa vozila, ki jih je Mazda predstavila v zadnjih 100 letih. Poleg tega v preddverju obiskovalcem ponuja prostor za sprostitev in približevanje blagovni znamki, medtem ko uživajo v pogledu na najnovejše razstavljene modele. V ta namen bodo pri Mazdi še naprej ponujali priljubljene oglede tovarn, med katerimi bodo obiskovalci lahko opazovali delujoče prave montažne linije vozil.

V spletnem muzeju se »obiskovalci«, lahko prepustijo vodenim virtualnim ogledom s podrobnimi razlagami za vsako območje in poglobljenim posnetkom notranjosti razstave. Poskrbeli so tudi za najmlajše avtomobilske navdušence, ki bodo na posebnem otroškem kanalu Mazda Kids Channel lahko spremljali razumljiva pojasnila o avtomobilski industriji in izdelavi Mazdinih avtomobilov.

 

 

 

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol