Najbolj bizarne - in prijetne zgodbe avtomobilskih prodajalcev

9. 8. 2022 | Jure Šujica
Deli

Nekaterim strankam je očitno vseeno kakšen avtomobil prodajo, spet drugi pa imajo prav neverjetne zahteve in želje.

Nakup in prodaja rabljenega avtomobila sta za marsikoga precej stresna dogodka, za večino izmed nas pa gre za nekaj, česar se lotevamo le vsakih nekaj let. Še posebej stresen zna biti nakup za posameznike z nenavadnimi željami. No, za prodajalce avtomobilov gre seveda za nekaj najbolj vsakdanjega, saj si s tem služijo kruh. Ti pa se zato vsakodnevno srečujejo z najrazličnejšimi zanimivimi (in bolj ali manj) zabavnimi situacijami.

Na britanski spletni strani CarGurus, kjer povezujejo prodajalce in kupce rabljenih (ter novih) avtomobilov so zato predstavili nekaj najbolj nenavadnih, bizarnih pa tudi prijetnih situacij, s katerimi so se prodajalci soočali v zadnjih nekaj letih. Te se navezujejo na pogajanje o cenah, dostavi vozil in tako dalje.

Preberite še: Trg novih avtomobilov še vedno v krizi; kako kupiti rabljenega in ali se sploh splača?

Nek kupec je tako rotil prodajalca, naj mi ponudi še večji popust od predvidenega, saj se bo sicer žena ločila od njega. Nekdo drug je želel v račun ponuditi kar svojega otroka in tako zmanjšati ceno vozila. A ekstremi so se dogajali tudi v nasprotni smeri. Neznani posameznik se je tako s trgovcem sporekel, zaradi ponujene cene pri odkupu vozila po sistemu staro-za-novo, saj je bila le-ta višja, kot pa je predvideval sam. Situacijo sta rešila tako, da sta določila ceno ki je bila na sredini med prodajalčevo in ceno, ki jo je želela plačati avtohiša.

Brezplačna dostava - čez pol države

A bizarnosti se tu še ne končajo, nadaljujejo se pri testnih vožnjah. Neki prodajalec je tako vozniku posodil svoje čevlje, saj naj bi bil slednji neprimerno ubit za vožnjo avtomobila. Spet drugi kupec je želel avtomobil med testno vožnjo odpeljati domov, da preveri, ali bi v njem našel dovolj prostora za vse domače živali. Morda še bolj zabaven pa je primer kupca, ki je želel v avtomobil shraniti palico za dvoboje na viteških turnirjih.

V avtomobilih, ki so jih avtomobilski trgovci na drugi strani odkupili od strank, pa so prodajalci prav tako našli marsikaj, od odrezanih glav izložbenih lutk, do zobnih protez, umetnih človeških udov, pa tudi praške neznanega izvora, uporabljene plenice in celo mrtve miši.

No, na omenjeni strani pa se je pojavilo tudi kar nekaj prijetnih zgodb, za katere so poskrbeli predvsem zagreti prodajalci. Eden izmed njih je tako brezplačno osvežil vozilo dobrodelne organizacije RNLI, ki skrbi za reševanje na morju in plovnih rekah ujetih ljudi. Spet drugi je kupcu brezplačno dostavil iz Devona v 425 kilometrov oddaljeni Lancashire, spet tretji pa je v vozilu pustil plišastega medveda z imenom in tako osrečil strankino hčer.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja