Najprej so “ukradli” prvenstvo, zdaj nameravajo še kupce

16. 10. 2024 | Matjaž Gregorič
Deli

BYD na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu praznuje dve leti rasti in naložb v Evropi, v središču pozornosti novi Sealion 7.

Po tem, ko so evropskim avtomobilskim znamkam letošnje poletje “speljali” sponzorstvo evropskega nogometnega prvensta, ima kitajski BYD še en razlog za veselje. Na avtomobilskem salonu v Parizu namreč proslavljajo dve leti od prvega uradnega nastopa v Evropi. Letos se BYD v Parizu osredotoča na evropski prvenec Sealion 7 in napredek, dosežen v dveh letih, ter na celotno linijo modelov za evropske kupce.

Najprej so “ukradli” prvenstvo, zdaj nameravajo še kupce
BYD

Sealion 7 je srednje velik električni križanec z zmogljivostmi, praktičnostjo in dinamično obliko ki naj bi bila po evropskem okusu.  Novinec prikazuje številne vrhunske tehnologije revolucionarno baterijo, konstrukcijo in najnovejši napredek pri kabinskih vmesnikih. S štirikolesnim pogonom lahko pospeši od 0 do 100 km/h v samo 4,5 sekunde, medtem ko je zaradi hitre hitrosti polnjenja do 230 kW ustrezen za potovanja na dolge razdalje.

Najprej so “ukradli” prvenstvo, zdaj nameravajo še kupce
BYD

Evropski generalni direktor BYD Michael Shu je na pariškem salonu dejal: »Leta 2022 je BYD v Parizu prvič predstavil svojo znamko za Evropo. Tu še nikoli niso bili predstavljeni trije popolnoma električni avtomobili hkrati, kar je pokazalo spoštovanje BYD do evropskega trga.

Najprej so “ukradli” prvenstvo, zdaj nameravajo še kupce
BYD

Zdaj, samo dve leti pozneje, imamo v ponudbi osem modelov.«

BYD ima tudi številčno ekipo za raziskave in razvoj na svetu z več kot 102.000 inženirji in 11 raziskovalnimi inštituti po vsem svetu. Prejšnji mesec so objavili, da je s proizvodnega traku zapeljalo njihovo devetmilijonto vozilo na novo energijo. Da so prišli od nič do prvega milijona je trajalo 13 let, za prirastek s sedmih na devet milijonov pa so potrebovali le šest mesecev.

 

 

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem