Najprestižnejši prihajajoči Mercedes-Benz pobegnil na splet

13. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli
Najprestižnejši prihajajoči Mercedes-Benz pobegnil na splet (foto: Youtube: Mercedes-Benz)
Youtube: Mercedes-Benz

Fizične tipke na armaturni plošči so se skorajda poslovile.

Mercedes-Benz se počasi pripravlja na predstavitev svoje admiralske ladje, nove generacije Razreda S, za obliko katere je, mimogrede, poskrbel naš Robert Lešnik (tako kot tudi v primeru aktualne generacije). Kdaj točno bo avtomobil popolnoma razkrit, še ni povsem jasno, v javnost pa že počasi – tudi s pomočjo Mercedesa – kapljajo prve fotografije vozila, ki skriva le še malo svoje vsebine.

Kot je razvidno s prvih fotografij, ki so prišle na družbeno omrežje Twitter, bo novi Razred S oblikovan precej v slogu nekoliko manjšega modela CLS, kar bo še najbolj opazno na zadnjem delu vozila, kjer bodo malodane enake zadnje luči. Pravzaprav bo avtomobil povzemal oblikovalske poteze še nekaterih drugih znanih bratov – serijskih in pa konceptnih. Tako bo, kot vse kaže, volanski obroč povzet po osveženem Razredu E, ki na ceste prihaja naslednje leto, kabina pa bo oblikovana v slogu koncepta EQ S.

Prav kabina pa je tista, ki bo v prihodnje zagotovo sprožala največ polemik. Okrogle odprtine za prezračevanje so se namreč poslovile, prav tako pa (z izjemo tistih na volanu) tudi fizične tipke. Namesto tega je armaturna plošča sestavljena le še iz enega, skoraj kvadratnega zaslona informativno-zabavnega sistema, ki na oko po diagonali meri okrog 15 palcev. Posledično se je iz voznikovega okolja poslovil tudi koncept dveh zaslonov, ki smo mu priča v odhajajoči generaciji.

Kmalu po objavi neuradnih fotografij pa je Mercedes-Benz v svojem nagovoru delavcem ob ponovnem zagonu svojih tovarn ponudil tudi 'uraden' pogled na (zamaskiranega) novinca. Ta bo sicer v prihodnje na voljo le še kot limuzina, saj se bosta kupe in kabriolet zaradi slabega povpraševanja poslovila iz ponudbe. Njuno vlogo bosta tako prevzela modela SL in AMG GT.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja