Napoved (IAA): Dacia Lodgy odhaja - a dobiva neposrednega naslednika (video)

30. 8. 2021 | Jure Šujica
Deli
Napoved (IAA): Dacia Lodgy odhaja - a dobiva neposrednega naslednika (video) (foto: Dacia)
Dacia

Do novinarskega začetka letošnjega in sicer prvega mednarodnega avtomobilskega salona v Münchnu nas loči le še teden dni (do odprtja za splošno javnost pa dan več), zato je pričakovati, da nas bodo avtomobilski proizvajalci v prihodnjih dneh zasuli s premierami, ki jih bodo predstavili v bavarski prestolnici. Zadnja, ki je napovedala predstavitev svojo največje novosti še pred uradnim odprtjem salona je Dacia.

Romunska znamka bo tako konec tedna razkrila fotografije novega družinskega sedemsedežnega enoprostorca, s katerim bodo nadomestili aktualnega Lodgy-ja (beseda izhaja iz britanskega izraza za ložo, Lodge), a bo dobil povsem novo ime in sicer Jogger. Na ta način namreč želijo poudariti nekoliko bolj avanturistično naravnano osebnost avtomobila. Na to nenazadnje nakazujejo tudi strešne sani za pritrditev strešnega kovčka ter povečana oddaljenost karoserije od tal, ki smo jo lahko opazili na prvih fotografijah zamaskiranih testnikov.

Vozilo bo sicer na voljo tako s petimi kot tudi sedmimi sedeži, za osnovo pa bo skrbela nova generacija modela Sandero, zaradi česar gre pričakovati, da je nekako v tem slogu oblikovana tudi notranjost avtomobila. Zunanjost naj bi bila na drugi strani precej bolj dinamična kot pri Lodgy-ju in naj bi se zgledovala po (vsaj pri nas) najbolj priljubljenemu modelu znamke, Dusterju. Na trg naj bi sicer prišla ob koncu letošnjega oziroma v začetku naslednjega leta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol