Napoved povsem novega modela Bentley pospremil z videom

29. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli
Napoved povsem novega modela Bentley pospremil z videom (foto: Bentley)
Bentley

Britanski Bentley je avtomobilskim navdušencem navrgel novo kost za glodanje. Proizvajalec prestižnih avtomobilov, ki zadnje čase veliko govori o elektirčni prihodnosti je namreč pripravil napovednik najnovejšega modela znamke, ki bo tako predstavljal že četrti model v paleti. Ob tem pa znamka iz mesta Crewe vse skupaj še vedno ohrnaja v precejšnji tajnosti, javnosti pa v prihodnjih dneh prepušča le možnost ugibanja.

Za sednjega bo dovolj časa še deset dni. Toliko nas namreč loči do napovedane premiere, vseeno pa se kažejo nekateri namigi, o kakšnem avtomobilu naj bi bilo govora. Po poročanju britanskega portala Autocar naj bi bila to podaljšana različica obstoječega križanca z imenom Bentayga, o katerem se je najprej začelo govoriti že leta 2016.

Preko 200.000

Bentely namreč v omenjenem napovedniku govori o tem, da gre za predstavitev modela, ki naj bi ga pričakovali že dlje časa, Kar za omenjeno različico Bentayge vsekakor velja. Hkrati naj bi testne primerke takšne Bentyage na britanskih cestah videvali že vse od leta 2020. Bo pa nova izvedba sila priljubljene Bentayge že peta v ponudbi, prav vsaka pa prinaša svoj karakter.

Pojavljajo pa se tudi že prva ugibanja o ceni nove izvedbe Bentayge in ta vsekakor ne bo nizka. Ob dejstvu, da je že za klasično izvedbo v Britaniji potrebno odšteti, preračunano dobrih 185.000 evrov, bo za novo izvedbo cena zagotovo presegla 200.000 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol