Napoved: Za Evropo prav posebna Kia Sportage

31. 5. 2021 | Jure Šujica
Deli

Novi križanec naj bi pomenil več kot le korak naprej.

Kia Sportage s štirimi doslej predstavljenimi generacijami velja za enega izmed pionirjev segmenta športnih terencev, zaradi česar je nekako razumljivo, da je trajalo katre nekaj let, preden so ga kupci opazili. V zadnji generaciji pa je njegova zvezda resnično zasijala in postal je eden najpomembnejših modelov Kie v evropski modelni paleti. Celo tako pomemben, da bodo Korejci kupcem na stari celini namenili čisto svojo izvedbo.

Prav danes je Kia namreč predstavila prve uradne fotografije novega križanca, ki pa zaenkrat služijo le kot napoved bližajoče se predstavitve. Ta se bo odvila čez dober mesec dni, enkrat v juliju, potekala bo v Južni Koreji, Evropejcem prilagojena izvedba pa bo nato na ceste Stare celine zapeljala v mesecu septembru.

Kia kot je še ni bilo?

Novinec bo sicer oblikovan v skladu z novim oblikovalskim jezikom znamke 'Opposites United' (združena nasprotja), ki naj bi prinesel ostre in športne, a hkrati uglajene poteze. Sprednji del naj bi prinesel črno masko, ki se 'razprostira' čez cel sprednji del, še posebej opazne na naj bi bile poudarjene bočne linije na zadku avtomobila, s čimer bo nekoliko celo spominjal na nedavno predstavljen model EV6. V notranjosti bo zagotovo največ pozornosti pritegnil velik zaslon, ki združuje instrumentno ploščo in infozabavni sistem v eno celoto.

Kot pojasnjujejo pri Kii, kjer so glede mer novega avtomobila in pa tehničnih podrobnosti še zelo skopi, so pri novem Sportage-u združili naravo in modernost oziroma avanturističen in hkrati sodoben videz. Notranjost naj bi medtem v primerjavi s preostalimi modeli znamke prinesla povsem nov  videz poln detajlov. »Z novim Sportage-om nismo želeli narediti le koraka naprej, pač pa stopiti na povsem nov nivo znotraj segmenta športnih terencev,« pojasnjuje Karim Habib, podpredsednik globalnega oblikovalskega centra pri Kii.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"