Napovednik: v Hyundaijevo ponudbo prihaja še peti

25. 11. 2020 | Jure Šujica
Deli
Napovednik: v Hyundaijevo ponudbo prihaja še peti (foto: Hyundai)
Hyundai

Hkrati bo najbolj 'evropski' doslej.

Ponudba križancev v Hyundaijevi modelni paleti je nedvomno ena izmed najbogatejših na trgu. Že zgolj v Sloveniji so na voljo trije različni modeli (Kona, Tucson in Santa Fe), v drugih evropskih državah pa še en več in sicer Hyundai Nexo. A korejski avtomobilski znamki očitno še ni dovolj saj pripravlja še en povsem nov model in to v segmentu B, kjer so pravzaprav že prisotni z modelom Kona.

Da pri Hyundaiju v tudi pri nas najbolj priljubljenem avtomobilskem segmentu pripravljajo še en avtomobil se je sicer začelo šušljati že pred dvema letoma, danes pa je to postalo jasno tudi uradno. V javnost je namreč prišla vest, da bo njihovo ponudbo obogatil novinec po imenu Bayon, ki bo, mimogrede, prve kupce začel iskati že v prvi polovici prihodnjega leta.

Dovolj prostora še za enega

Da pa bo Bayon v prvi vrsti namenjen prav evropskim kupcem pa nakazuje že njegovo ime. Hyundai namreč vse svoje križance, ki so na voljo tudi na slovenskem trgu poimenoval po različnih svetovnih mestih: Santa Fe in Tucson po mestih Novi Mehiki in Arizoni, Kona pa po četrti na Velikem otoku na Havajih. Bayon bo na drugi strani prvi, ki bo ime dobil po katerem izmed evropskih krajev in sicer mestu Bayonne, ki se nahaja na jugozahodu Francije, med Atlantikom in Pirineji.

»Hyundai je že sedaj dodobra zasidran na evropskem trgu križancev, tako po številu modelov, kot tudi po prihodkih od prodaje,« pojasnjuje Andreas-Christoph Hofmann , podpredsednik oddelka za marketing in produkte. »S predstavitvijo še enega modela v segmentu B, ki bo predstavljal vstoptno točko v svet križancev vidimo odlično priložnost za zadostitev potreb evropskih kupcev v tem izredno priljubljenem segmentu.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja