Naprodaj Mercedes-Maybach v (nekdanji) lasti Lewisa Hamiltona

6. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli

Kljub ceni krepko prek 100 tisoč evrov naj bi avtomobil kmalu našel novega lastnika.

Avtomobili znanih športnikov so brez dvoma ena izmed bolj zanimivih 'relikvij' za navdušence, še posebno, ko govorimo o prestižnejših avtomobilih. Eden izmed takih se je namreč ravno te dni pojavil v eni izmed priznanih avtomobilskih prodajaln v Veliki Britaniji, govorimo pa o Mercedes-Maybachu, ki je bil med drugim v lasti aktualnega, štirikratnega svetovnega prvaka formule 1, britanskega dirkača Lewisa Hamiltona.

Avtomobil je star slaba tri leta, prevoženih ima dobrih 44 tisoč kilometrov, ker gre za britansko vozilo, pa bi bila njegova vožnja na naših cestah nekoliko neudobna, saj je volan na desni strani. Ker gre za različico S600, se pod pokrovom skriva šestlitrski motor z močjo 530 'konjev' oziroma 390 kilovatov.

Hamiltonov nekdanji avtomobil ima karoserijo obarvano v biserno belo barvo, stoji pa na originalnih 22-palčnih platiščih, na kakršnih je zapeljal iz tovarne. Notranjost je odeta v usnje sive barve, okrasne letvice in drugi dodatki pa so obarvani v klavirsko črno. Seznam dodatne opreme je praktično neskončen, bo pa bodoči lastnik morda nekoliko razočaran, saj v vozilu ali na njegovi karoseriji ni nobenih znakov ali vsaj podpisa slavnega lastnika.

Prodajalec vozila, podjetje GC Motors, za prestižni avtomobil zahteva 104.990 funtov, kar preračunano v evre znese dobrih 118.600 evrov, kljub visoki ceni pa strokovnjaki ocenjujejo, da bo Maybach kmalu našel novega lastnika.