Ne boste verjeli, kateri avto je bil v februarju najbolj prodajan

21. 3. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Drugi mesec v letu spremembe na vrhu ni prinesel, je pa zato drugo mesto več kot presenetljivo!

Aktualni rezultati prodaje novih avtomobilov v Evropi za mesec februar večjih sprememb niso prinesli. Vsaj na samem vrhu ne. Tam še vedno kraljuje januarski prvak Dacia Sandero, ki je v mesecu februarju prišla do številke 17.677 prodanih avtomobilov, kar je sicer nekaj manj kot januarja letos, a še vedno kar 40 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Dacia

In če Dacia Sandero ni več presenečenje na vrhu, pa je presenečenje na drugem mestu zagotovo Tesla Model Y. Najbolj prodajana Tesla vseh časov je v drugem mesecu leta v Evropi našla kar 17.437 kupcev, kar je skoraj trikrat več kot v januarju, skok pa je podoben, če vzamemo za izhodišče tudi lanski februar.

Tesla je tako z drugega na tretje potisnila Volkswagnovega T-Roca, katerega prodaja je tudi malenkost padla in je v prejšnjem mesecu našel dobrih petnajst tisoč novih lastnikov.

VW

Proti vrhu se počasi prebijata Peugeot 208 in Opel Corsa, ki sta s četrtega na šesto zrinila Toyoto Yaris Cross. Deseterico zaključujejo Dacia Duster, Volkswagen Golf, Volkswagen Tiguan in Renault Clio.

Volkswagen

In če se Dacii lahko smeji v kategoriji posameznikov, se Volkswagnu lahko smeji kot znamki. Wolfsburžani so namreč zasedli prvo mesto v dvanajstih od enaindvajsetih segmentov v Evropi.

Preberite še: Renaultu je predčasno "ušel" novi Espace! To vemo sedaj ...

Dacia pa ima v ponudbi tudi pravega električarja. Tule je video test:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja