Potujete v Nemčijo? Dvakrat premislite ...

11. 1. 2024 | Matjaž Korošak
Deli

Te dni Nemčijo hromi stavka kmetov, zdaj pa so se ji pridružili še železničarji, ki bodo stavkali do petka. To pomeni, da lahko na cestah (in letališčih) pričakujete dodatno gnečo.

Stavka nemških strojevodij je danes zjutraj skoraj ustavila potniški železniški promet po vsej Nemčiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa (in STA). Številni zaposleni so stavko začeli ob 2. uri zjutraj, je sporočil upravljavec nemških železnic Deutsche Bahn. V tovornem prometu se je stavka začela že v torek ob 18. uri in bo trajala do petka do 18. ure.

Profimedia

Kmetje in strojevodje hromijo promet

Stavka sovpada z vsedržavnimi protesti kmetov, ki bi lahko danes povzročilo nadaljnje motnje v cestnem prometu. Po pisanju dpa so napovedani shodi, demonstracije in blokade avtocestnih priključkov.

Obe stavki bi lahko kombinirano povzročili pošteno zmedo predvsem v cestnem prometu, seveda pa tudi ne letališčih, saj se bodo mnogi potniki iz železnic spet preusmerili na ceste (in ponekod tudi na letala), ki bodo zato dodatno obremenjene, tam pa potnike ponekod že 'čakajo' kmetje. Če torej potujete v Nemčijo z avtom ali vlakom, se dobro pozanimajte, kaj  se dogaja na cestah.

Profimedia

Preberite še: S Škodo Fabio v bazen (VIDEO)

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Tilen Artač

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol