Neuradno: Aston Martin doživlja spremembe v vodstvu podjetja

25. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Povezava z nemškim AMG naj bi bila po novem še nekoliko večja.

Britanski Aston Martin doživlja turbulentne čase. Proizvajalec športnih avtomobilov je pred kratkim prejel izdatno finančno injekcijo od Lawrencea Strolla, ko se je ta odločil za nakup 20-odstotnega lastniškega deleža v podjetju, za katero je odštel slabih 230 milijonov evrov in ga s tem rešil pred morebitnim bankrotom. Vstop Strolla v podjetje pa je prinesel tudi niz velikih sprememb v podjetju, od zamrznitve programa elektrifikacije do menjav v vrhu vodstva.

Pred dnevi je tako na dan prišla novica, da mesto generalnega direktorja zapušča Andy Palmer. 56-letni Britanec je vodenje prestižne znamke vozil prevzel leta 2014, prav on pa naj bi bil posledično eden izmed odgovornih za počasen padec vrednosti podjetja in slabe rezultate, ki jih spremljajo že od jeseni leta 2018. Uradno naj bi v podjetju omenjeno informacijo razkrili v torek, ko bo verjetno znana tudi njegova nadaljnja usoda.

Čeprav Palmer uradno torej še ni bil razrešen s položaja, pa je neuradno že znano, kdo ga bo nadomestil na mestu generalnega direktorja. To naj bi bil Tobias Moers, generalni direktor Mercedes-AMG. Obe znamki sta sicer že nekaj časa močno povezani; ne le da AMG Aston Martinu dobavlja osemvaljne turbobencinske motorje, hkrati je nemška znamka tudi petodstotna lastnica podjetja, zaradi česar ima Moers že vpogled v delovanje podjetja.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja