Neuradno: Citroën se vrača v limuzinske vode

28. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Prihajajoči novinec naj bi se za kupce boril v segmentu vozil višjega cenovnega razreda. 

Limuzine so bile vedno pomemben del ponudbe francoske znamke Citroën. Pravzaprav je francoski proizvajalec skozi največje izmed njih predstavljal najnovejšo tehnologijo, s katero so bili pogosto močno pred konkurenco. In vendar v svoji ponudbi limuzinskega modela na evropskih trgih nimajo že polna tri leta, vse odkar se je poslovila druga generacija modela C5. A, kot vse kaže, se bodo kmalu vrnili tudi v ta segment.

Pravzaprav je Citroën edina znamka znotraj koncerna PSA (ob DS, Peugeotu in Oplu), ki na evropskem trgu ne ponuja limuzine, a naj bi se to spremenilo že v prihodnjem letu, ko naj bi Francozi po poročanju britanskega Autocarja predstavili novega predstavnika višjega razreda. Ta naj bi bil nekakšen duhovni naslednik modela C6, temeljil pa naj bi na konceptu Cxperience iz leta 2016.

No, povsem nova morebitna limuzina vseeno ne bo, saj bo (če bo do njenega nastanka res prišlo) narejena na enaki EMP2-platformi kot Peugeot 508 in DS 9, po omenjenih modelih pa naj bi povzela tudi bencinske, dizelske in priključnohibridne pogonske sklope. O električni izvedbi vsaj zaenkrat še ni govora, omenja pa se možnost poznejšega prihoda predvsem zaradi zahtev za Citroën vse bolj pomembnega kitajskega avtomobilskega trga. Prav zanj bi ne nazadnje lahko pripravili tudi nekaj sprememb v primerjavi z evropsko različico.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem