Neuradno: Volkswagen Passat se poslavlja, tu je razlog

29. 11. 2020 | Jure Šujica
Deli

V aktualni podobi naj bi na trgu ostal le še do leta 2023.

Volkswagen Passat ima v svojem segmentu približno enak status, kot Golf v segmentu kompaktnih kombilimuzin segmenta C. Kljub svojemu uspehu pa se po več kot treh desetletjih in pol letos prenovljenemu modelu ne obeta nič dobrega. Ravno nsaprotno, neuradne informacije kažejo na to, da bi Volkswagen omenjeni model v prihodnjih letih utegnil celo umakniti iz prodaje.

Po poročanju spletnega portala Automotive news Europe naj bi tako Volkswagen načrtoval upokojitev omenjenega modela, kar naj bi se predvidoma zgodilo do leta 2023. Upokojitev naj bi pri Volkswagnu izvedli tako na evropskih trgih, kakor tudi drugod po svetu, a bo potekala postopoma. Tako naj bi najprej prenehali s proizvodnjo limuzinskega Passata, medtem ko naj bi kombi različica v proizvodnji ostala še eno generacijo, nato pa jo bo nadomestil povsem nov model.

Razloga za upokojitev limuzinskega Passata pa sta po poročanju Automotive news Europe oziroma virov blizu vodstva avtomobilskega giganta kar dva. Prvi naj bi bil prehod znamke na električne avtomobile in križance, drugi pa naj bi bila vse boljša prodaja Škode Superb, ki na enaki platformi kot Passat ponuja več prostora, zaradi česar naj bi se kupci vse pogosteje odločali za nakup slednjega.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem