Neurje ovira promet: preverite, katere ceste so zaprte ali le pogojno prevozne!

Močno deževje z lokalnimi nalivi, ki je zajelo Slovenijo, povzroča težave tudi v prometu. V Ljubljani je zaradi poplavljenega cestišča pri železniškem podvozu še vedno zaprta Zaloška cesta. Zaradi poplav, udorov cestišč in zemeljskih plazov so zaprti tudi nekateri drugi odseki cest po državi.

Neurje ovira promet: preverite, katere ceste so zaprte ali le pogojno prevozne! (foto: Gasilska enota Kobarid) Gasilska enota Kobarid
16. 9. 2022

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na cesti Logatec-Žiri popolna zapora na Petkovcu in na odseku Brekovice-Žiri. Cesta Žiri-Trebija je zaprta pri Selu. Na cesti Petrina-Mirtoviči je zaprt odsek Grivac-Kuželj.

Cesta Most na Soči-Kozaršče je zaprta zaradi udora cestišča, cesta Žaga-Kobarid pa zaradi udora cestišča pri Kobaridu. Tam je urejen obvoz za vozila do 3,5 tone, in sicer po cesti mimo kampa.

Preberite še: Neverjetno za tako urejeno državo: skoraj 180.000 kilometrov prometnih zastojev

Zaradi zemeljskega plazu je promet na cesti Žaga-Kobarid pri Srpenici urejen izmenično enosmerno, zaradi plazu je zaprta cesta Žaga-Učja. Zemeljski plaz ovira promet tudi na cesti Petrovo Brdo-Podrošt.

Zgodilo se je tudi več prometnih nesreč. Na primorski avtocesti je zato zaprt prehitevalni pas pred počivališčem Lom proti Ljubljani ter vozni in prehitevalni pas pred Logatcem proti Kopru.

Na štajerski avtocesti je oviran promet med počivališčem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji. Na dolenjski avtocesti je zaprt počasni pas med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje vzhod proti Ljubljani ter vozni pas pred priključkom Ivančna Gorica proti Novemu mestu.

Zastoj je na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani, pot se podaljša za pol ure, še poroča prometnoinformacijski center.