Če ste mislili, da imamo v Sloveniji veliko število cestnih zastojev, ste se pošteno zmotili! Obstaja država v EU, kjer je situacija še hujša

Na nemških cestah je bilo letošnje poletje nekoliko manj zastojev kot lani, ko so promet še dodatno ovirali protikoronski ukrepi.

Po podatkih nemškega avtomobilističnega kluba ADAC je bilo v celotnem obdobju letošnjih poletnih počitnic v Nemčiji (od 24. junija do 11. septembra) skupno 106.488 prometnih zastojev na razdalji 178.483 kilometrov. To pomeni, da so kolone avtomobilov več kot štirikrat presegale razdaljo okoli ekvatorja. Najbolj obremenjen konec tedna je bil zadnji konec tedna v juliju; od 29. do 31. julija je bilo 3544 zastojev na razdalji nekaj več kot 7500 kilometrov. V prazničnih vikendih je več kot 38.000 zastojev naneslo skoraj 75.000 kilometrov dolge kolone.

V celoti je ADAC v poletnih mesecih zabeležil nekoliko manj prometnih zastojev kot v enakem obdobju lani. Eden od razlogov za to so bili sproščeni protikoronski ukrepi, potovanja z avtomobilom v sosednje države so bila mogoča brez težav, manj omejitev pa je bilo tudi pri letalskem prometu. Kot je pokazala ocena anketiranih članov ADAC, je število počitnic z avtomobilom ali avtodomom v lastni državi upadlo s 26,1 na 23,4 odstotka v primerjavi s prejšnjim letom. Italija in Francija sta se znova pokazali kot najbolj zanimiva potovalna cilja, medtem ko je bilo v Turčijo bistveno manj potovanj kot leta 2021.

Preberite še: Je avtomobilska industrija končno prišla iz krize? Tu so razlogi za optimizem

Priporočamo tudi: Ne boste verjeli, kako klavrno je končala avtomobilska ikona, ki jo je dolga leta vozil fotograf Aleš Bravničar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja