Novi avtomobil bivšega oblikovalca Bugattijev stavi na

9. 8. 2024 | Miha Rušnik
Deli

Njegova filozofija temelji na uporu trenutnim trendom avtomobilske industrije, ko voznika vse bolj nadomeščajo računalniki in senzorji. 

Oblikoval ga je Sasha Selipanov, znan po sodelovanju z Bugattijem in Koenigseggom. Ponaša z edinstveno estetiko in inženirskimi presežki. To je Nilu27.

Nilu hypercar hipersportnik avtomagazin
Nilu

Njegovo srce je atmosferski 6,5-litrski V12 motor, razvit v sodelovanju s Hartley Engines, ki premore več 1.000 konjskih moči (745 kW). Motor je povezan z ročnim menjalnikom, vsem avtomobilskim navdušencem pa inženirji in oblikovalci obljubljajo nepozabne vozniške občutke - takšne kot jih zbujajo avtomobilske legende.

Nilu hypercar hipersportnik avtomagazin
Nilu

Hiperšportnik bo redka dragocenost v svetu avtomobilizma. Omejen na le 69 primerkov , od katerih bo 15 namenjenih izključno za uporabo na dirkališčih. v Šasija je karbonski monokok, ki optimizira tako moč kot agilnost, medtem ko zadnji del razkriva izpostavljene mehanske elemente in opeva mehaniko.

🖉

 
Nilu hypercar hipersportnik avtomagazin
Nilu

Najnovejši eksot izstopa predvsem zaradi svoje zavezanosti analogni dinamiki vožnje v digitalni dobi. Zavrača napredne elektronske pripomočke in sprejema filozofijo, osredotočeno na le voznika samega. Tako na primer okrogli volan nima niti enega gumba, sedeži in volan pa so ročno nastavljivi.

Nilu hypercar hipersportnik avtomagazin
Nilu

S tem pristopom ne želijo izboljšati le vozniške izkušnje, ampak tudi ohranjati povezavo z bistvom avtomobilske strasti in obrti. Izdelovali jih bodo v Irvinu, v Kaliforniji, prvič pa ga bo mogoče v živo videti na Tednu avtomobilov v Montereyu.

Nilu hypercar hipersportnik avtomagazin
Nilu

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem