Nissan napovedal odškodninsko tožbo proti Carlosu Ghosnu

13. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli
Nissan napovedal odškodninsko tožbo proti Carlosu Ghosnu (foto: Renault)
Renault

Od nekdanjega predsednika in direktorja bo japonsko podjetje terjalo 10 milijard japonskih jenov.

Kakšna bo usoda nekdanje alfa in omega naveze Nissan-Renault, še naprej ostaja skrivnost. Potem ko je Francoz libanonskih korenin tik pred novim letom s pomočjo zaboja za prevoz glasbenega ozvočenja pobegnil iz Japonske v Libanon, do izročitve med obema državama še vedno ni prišlo. Se je pa zato zganil Nissan, ki je proti nekdanjemu predsedniku in direktorju napovedal civilno odškodninsko tožbo.

V tožbi, ki jo je Nissan vložil proti Ghosnu na okrajnem sodišču v Jokohami, je navedena odškodnina v višini 10 milijard jenov oziroma slabih 84 milijonov evrov, kar je veliko manj od 35 milijard jenov, kolikor naj bi jih Nissan neuradno nameraval zahtevati pred vložitvijo tožbe. S tem naj bi želeli pokriti škodo, ki jo je Ghosn povzročil z domnevnimi nepravilnostmi.

Na vloženo tožbo se je že odzval Ghosn sam. V uradni izjavi se je obregnil ob dejstvo, da so pri Nissanu občutno znižali znesek, ki naj bi ga terjali od njega. Hkrati je izpostavil dejstvo, da je bila sodba vložena prav na predvečer objave uradnih finančnih rezultatov podjetja, ki v zadnjem obdobju niso ravno najboljši.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"