Elektrika in šport: Nissan napovedal Leaf Grand Touring Concept

8. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

Koncept bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Tokiu, ki bo svoja vrata odprl 12. januarja.

Japonski avtomobilski proizvajalec in eden izmed pionirjev v izdelavi električnih avtomobilov Nissan se je odločil, da bo drugo generacijo svojega električnega modela Leaf še nekoliko začinil. Po jesenski predstavitvi Nismovega koncepta bo namreč na prihajajočem Tokijskem salonu predstavil koncept s polnim imenom Nissan Leaf Grand Touring Concept.

Točni podatki o konceptu zaenkrat ostajajo skrivnost, tako tudi še ne vemo, ali bo avtomobil v omenjeni različici morebiti dobil nekoliko močnejši pogonski sklop. Se bo pa avtomobil od standardne različice (na sliki) razlikoval po nekaterih detajlih na zunanjosti, med katerimi bodo srebrna barva karoserije v kombinaciji s črno streho in črnimi kolesi. Črno obarvana bodo (kot že sedaj) tudi ogledala, avtomobil pa bo imel poudarjene koloteke.

Leaf pa ni edini Nissanov model, ki bo v Tokiu predstavljen v različici Grand Touring. Družbo mu bodo namreč delali še NV350 Caravan, X-Trail in model Fairlady Z Heritage Edition (pri nas poznan kot model Z 370).

Jure Šujica
foto: Nissan