Nissan razkril nepravilnosti pri merjenju porabe goriva in izpustov

9. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Nepravilnosti naj bi že reševali znotraj podjetja, poleg tega naj kupci vozil zaradi njih ne bi bili oškodovani.

Medtem ko se zadeve, povezane s škodljivimi izpusti v Evropi, počasi umirjajo, zanimive novice, povezane s tovrstnimi nepravilnostmi, prihajajo iz Japonske. Vodstvo enega izmed največjih tamkajšnjih avtomobilskih proizvajalcev, Nissana, je namreč javno oznanilo, da so se nepravilnosti, povezane z napačnimi meritvami, pojavile tudi v njihovem podjetju.

V uradni izjavi so pri Nissanu navedli, da naj bi med preverjanjem kontrole izpušnih plinov in porabe goriva odkrili 'odstopanja od predpisanih vrednosti, doseženih v laboratoriju, na podlagi omenjenih vrednosti pa je bilo nato izdano inšpekcijsko poročilo'. Omenjene nepravilnosti naj bi bile odkrite v septembru leta 2017 po večkratnih pozivih k preverjanju kakovosti z namenom preprečevanja kakršnihkoli nepravilnosti.

Po odkritju nepravilnosti so pri Nissanu sprožili preiskavo, zakaj je do tovrstnih nepravilnosti prišlo, hkrati pa je začel izvajati ukrepe, s katerimi bi tovrstne nepravilnosti preprečil tudi v prihodnje. Ob tem tudi sporočajo, da so navedene vrednosti izpustov in porabe pri vozilih, ki so trenutno v ponudbi, enake v realnosti, hkrati pa se bodo še naprej trudili in iskali morebitne nadaljnje nepravilnosti in jih po potrebi odpravljali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord