Nissan v Avstraliji napovedal prihod naslednika R36

22. 9. 2021 | Jure Šujica
Deli

Po dosedanjih izjavah naj bi bil bolj ali manj po godu ljubiteljem 'klasike'

Zgodovina se ponavlja. Tako kot je pred skoraj dvema desetletjema Nissan s posebnimi izvedbami zaključil proizvodnjo danes že legendarnega Skyline R34 GT-R, tako očitno sedaj s posebnimi izdajami počasi, po dolgih 14 letih kot vse kaže s posebnima izvedbama za japonski trg očitno zaključujejo tudi proizvodnjo njegovega naslednika z oznako R35. A zdi se, da to ne pomeni tudi konca bencinsko gnanih štirikolesnih športnikov japonske avtomobilske znamke.

Da naj bi na Daljnem vzhodu pripravljali naslednika R35 z oznako R36 je posredno dal misliti ali bolje rečeno slutiti Adam Paterson, direktor Nissana v Avstraliji. Ta je nedavno izjavil, da se športnik, ki tudi po desetletju in pol še vedno 'diha s polno paro', z začetkom prihodnjega leta poslavlja iz avstralskega tržišča. Kot razlog za to je Paterson navedel slabo zaščito potnikov pri bočnem trku, ob tem pa dal misliti, da Nissan pripravlja povsem novega športnika.

Hibrid, a le v blagi obliki

Paterson je namreč dejal, da bo z letom 2022 konec doživela aktualna generacija GT-R-ja, različici SV in T-Spec pa zadnji, ki jih bo Nissan ponudil v Avstraliji. Številni zato že namigujejo na to, da naj bi pri Nissanu pripravljali naslednika z oznako R36, ki pa bo v veliki meri sledil obstoječi generaciji, a z nekaj spremembami.

Kot navajajo nekateri viri naj bi naslednik kot osnovo uporabljal enako platformo in enak 3,8-litrski šestvaljni motor z dvema turbo puhaloma kot doslej, le da naj bi v prihodnji izvedbi deloval po principu blagega hibrida. Seveda pa bo na to, ali so špekulacije resnične ali ne potrebno nekoliko počakati. Nissan namreč uradno naslednika modela R35 še ni napovedal, pa tudi nobenega koncepta, ki bi lahko napovedoval naslednika še nismo spoznali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol