Nov udarec za tiste, ki vozijo v rdečo

Z novim laserskim sistemom za sledenje vozil bo policija še lažje zaznala številne kršitve v križiščih.

Tako kot so avtomobili vse bolj oboroženi z varnostnimi sistemi, napreduje tudi tehnologija za nadzor prometa. Podjetje Vitronic je razvilo sistem Poliscan Redlight, ki je namenjen zaznavanju in dokumentiranju prometnih prekrškov v križiščih, zlasti vožnje skozi rdečo luč na semaforju. Sistem uporablja napredno lasersko tehnologijo za odkrivanje in sledenje vozil in za razliko od radarskih tehnologij, lahko hkrati spremlja skoraj vsa vozila v svojem dosegu in v realnem času natančno določi njihov položaj in gibanje. Takšna zmožnost sledenja je ključnega pomena za nadzor prometa v križiščih.

Vitronic

Poliscan Redlight podpira tako fotografsko kot video dokumentacijo in zagotavlja široko bazo dokazov za izvršilne ukrepe. Pristojni organi se lahko odločijo za dokumentiranje kršitev z zadnje strani vozila kršitelja, pri čemer zajemajo slike, ki vključujejo semafor, ali s sprednje strani z neobveznimi slikami voznika. Sistem podpira tudi kombinacije fotografij in videoposnetkov, kar zagotavlja celovito dokumentacijo za zagotovitev temeljite evidence kršitev.

Vitronic

Poliscan Redlight ni omejen samo na sledenje gibanja vozil. Omogoča tudi sočasno merjenje hitrosti, kar zagotavlja dvoslojni pristop k nadzoru prometa. Ta funkcija je ključnega pomena za spremljanje prekoračitve hitrosti, ki je pogost dejavnik pri številnih prometnih nesrečah v križiščih.

Vitronic

Poleg sledenja hitrosti in gibanja sistem vključuje zaznavanje pešcev ali registrske številke vozil, ki blokirajo promet v križiščih in s funkcionalnostjo analize slike razširja obseg nadzora ter omogoča obravnavanje različnih kršitev. Zaradi zmožnosti prilagajanja različnim velikostim in zapletenosti križišč je koristen pnripomoček za varuhe cestnega reda, so prepričani pri Vitronicu.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak