V Slovenijo prihaja nova avtomobilska znamka! Njeno poreklo pa, ...

K nam tudi uradno prihaja avtomobilska znamka Maxus, za katero bo skrbelo podjetje Grand Automotive Adriatic, sicer uvoznik za Renault, Nissan, Dacio in MG

Vozila znamke Maxus, ki pripada kitajskemu avtomobilskemu koncernu SAIC, na slovenskem trgu niso popolna neznanka, saj je pred tremi leti prve njihove električne dostavnike k nam pripeljalo podjetje Plan-Net Solar. Po večmesečnih pogajanjih s proizvajalcem pa bo zastopniške posle prevzelo podjetje Grand Automotive Adriatic, ki je sicer zadolženo za zastopstvo za države nekdanje skupne države in Albanijo (ne gre zamenjevati s podjetjem GA Adriatic, ki v Sloveniji skrbi za uvoz znank Renault, Dacia, Nissan in Alpine).

maxus

Novi uvoznik bo podrobnosti razkril v začetku prihodnjega meseca. Za zdaj še ni znano ali bodo v prodajnem programu samo lahka gospodarska vozila ali se jim bodo pridružili tudi osebni avtomobili, ki so že prestali evropske homologacijske preizkuse in so e naprodaj v nekaterih državah Evropske unije.

maxus

Med dostavniki sta to modela e-Deliver 3 in nekoliko večji e-Deliver 7. oba poganja električni motor z 90 kilovati, oskrbo z energijo zagotavljata baterija zmogljivosti 53 kilovatnih ur, doseg je od 316 do 342 kilometrov.

maxus

Maxus pošilja na ceste in brezpotja tudi odprti terenski dostavnik T-90EV z električnim motorjem, ki razvije 130 kilovatov moči in sedemsedežni enoprostorski avtomobil z električnim motorjem Mifa9, ki ga poganja s 180 kilovati. Zelo mogoče je, da bo v ponudbi tudi novi dostavnik e-Deliver 5.

maxus

Vse podrobnosti o modelih, cenah in prodajnih načrtih bodo torej znane v začetku maja.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol