Video: novi Bentley Flying Spur razkrit - a ne še popolnoma

29. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Še zadnje manjkajoče podrobnosti bodo Britanci razkrili 11. junija.

Bentleyjeva limuzina, model Flying Spur, o katerem smo pred kratkim že pisali, bo kmalu doživela prav posebna čast. Ravno z njo bo namreč britanska avtomobilska znamka zaznamovala pomembno okroglo obletnico – 100 let delovanja. To se bo zgodilo v torek, 11. junija, ob 11. uri dopoldan, ko bo Flying Spur tudi prvič uzrl luč sveta. No, vsaj v živo. Bentley se je namreč odločil in že kar nekoliko pred časom predstavil dve fotografiji popolnoma razkritega novinca.

Skupaj z novima fotografijama pa so se pri Bentleyju odločili razkriti kar nekaj podrobnost, povezanih s podvozjem vozila, kjer je z vidika britanske znamke precej revolucionarno novost. Flying Spur bo namreč prvi Bentley, ki bo omogočal krmiljenje vseh štirih koles, s čimer bo njegovo upravljanje znotraj mestnih središč postalo precej bolj enostavno, izboljšala pa naj bi se tudi vodljivost pri večjih hitrostih, k čemur bo svoje prispeval še štirikolesni pogon.

Že pred časom pa je postalo znano, da bo pod pokrovom motorja svoj prostor našla kar trojica motorjev. Tisti največji bo enaka kot v modelu GT, kar pomeni šest litrov prostornine, 12 valjev in 625 'konjev' oziroma 466 kilovatov moči. Pod njim bo v ceniku nekoliko šibkejši osemvaljnik z dvema turbo puhaloma, povsem nov pa bo sklop, ki bo prišel nekoliko pozneje. Gre za 2,9-litrski bencinski šestvaljnik, združen z elektromotorjem, o katerem pa še ni znanega ničesar.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"