Novi Golf že (skoraj) pripravljen

28. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Uradna predstavitev napovedana sredi jeseni.

Volkswagen je imel z prihajajočo osmo generacijo modela Golf kar nekaj težav. Pravzaprav je bilo prvotno napovedano, do bo predstavljen že v začetku letošnjega poletja, a se je rok močno zamaknil in tako bomo morali nanj še nekoliko počakati. Pri Volkswagnu tako napovedujejo, da bo luč sveta ugledal sredi letošnje jeseni, kar pomeni, da bo razkrit le nekaj tednov pred svojim duhovnim naslednikom nove dobe, električno kombilimuzino ID.3

No očitno pa je, da Volkswagen sedaj vendarle misli resno. Prav danes so namreč Nemci objavili prvo uradno fotografijo novinca, pa čeprav zaenkrat le zamaskiranega v kamuflažno folijo, ob tem pa pripisali, da se počasi zaključuje testno obdobje novinca. In čeprav se v podrobnosti niso spuščali, ob tem sporočili, da bo Golf nove generacije 'digitalen, pameten in povezljiv', ob tem pa dodajajo, da naj bi bil privlačen tudi na pogled.

Čeprav viden zgolj v kamuflažni prevleki pa se zdi, da bo novi Golf osme generacije precej podoben vozilu, ki smo ga – pa čeprav 'zgolj' kot ilustracijo – pred časom že predstavili pri Avto magazinu. Hkrati je tudi znano, da bo Golf v svojim osmi izdaji še vedno na voljo tako v petvratni, kakor v karavanski izvedbi (trivratna se je zaradi upada zanimanja kupcev poslovila že pred časom), hkrati pa bo prvič na voljo tudi kot blagi hibrid.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja