Novi smart prihaja že prihodnji teden

1. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli

Za njegovo predstavitev so si pri Mercedesu izbrali prav posebno lokacijo

Nekdanji nemški koncern Daimler, sedaj poznan pod (izvirnim) imenom Mercedes-Benz je v zadnjem letu dni korenito delal na transformaciji svoje nišne znamke mestnih avtomobilov, smart. Ta je med drugim zajela tudi spremembo glavnega partnerskega podjetja. Mercedes je namreč prodal svoj delež v znamki Renault (in obratno), ter se povezal s kitajskim koncernom Geely, ki bo v prihodnje pomagal pri nastajanju novega smarta - ime je namenoma pisano z malo začetnico.

Preberite še: Tako kratko bo novo ime

In najmanjši model znamke bo povsem drugačen od vseh svojih predhodnikov. Novinec s preprostim imenom #1, ki sem ga v prototipni izvedbi lahko spoznal že na lanskem avtomobilskem salonu v Münchnu je pred časom zaključil zimska testiranja, sedaj pa je očitno povsem pripravljen na dokončno razkritje v javnosti.

Urbani malček za urbano okolje

Smart #1, ki naj bi prinesel povsem novo podobo znamke ter, tako pri Mercedesu, ponudil najboljše rešitve na področju urbane mobilnosti, hkrati pa pomagal povezati ob znamki. In ker gre za električni avtomobil, je povsem razumljivo, da bo njegova predstavitev potekala v urbanem okolju. Kot kulisa za predstavitev bo tako služila STATION-Berlin, nekdanja železniška postaja, danes pa znamenitost mesta Berlin. Tu se bo smart #1 javnosti predstavil sedmega aprila ob 17. uri.

„To so razburljivi časi za znamko smart. Bližajoča se predstavitev smart #1 je temeljni kamen v evoluciji znamke in odraža zgodovino naših inovacij, izstopajočega dizajna, ter učinkovite rabe prostora. Po zaslugi naše posebej prilagojene električne platforme in visoke stopnje povezljivosti je to idealen avtomobil za potrebe (britanskih) kupcev,“ je dejal David Browne, prvi mož britanske veje znamke smart.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol