NOVO V SLOVENIJI: Fiat 600 – Lepi spomini in drugačna prihodnost

Z novim modelom pri Fiatu končujejo dolgotrajno “sušno obdobje” in upajo na uspešen povratek v kompaktni razred.

Pravzaprav bi moral biti na mestu kjer je zdaj novi 600, naslednik nekoč tudi pri nas priljubljenega Grande Punta, a je vmes Fiat postal del skupine Stellantis in zasukalo se je tako, da ima  novinec enako osnovo kot Jeep Avenger. Tako kot manjši 500 tudi novi 600 povzema elemente svojega zgodovinskega predhodnika, s 4,17 metri dolžine je namenjen petim potnikom, medtem ko je v prtljažniku 360 litrov prostora.

NOVO V SLOVENIJI: Fiat 600 – Lepi spomini in drugačna prihodnost
fiat

Med pogonskimi možnostmi sta trenutno na voljo električna in hibridna izvedba. Električni 600e ima litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 54 kWh, ki omogoča doseg več kot 400 kilometrov v kombiniranem ciklu WLTP, ter 600 kilometrov v mestnem ciklu. Za polnjenje baterije od 20 do 80 % je na potrebno manj kot pol ure. Z električnim motorjem z močjo 115 kW (156 KM) avtomobil pospeši od 0 do 100 km/h v 9,0 sekundah.

NOVO V SLOVENIJI: Fiat 600 – Lepi spomini in drugačna prihodnost
fiat

Fiat 600 s hibridnim pogonskim sklopom izkorišča sinergijo med trivaljnim 1,2-litrskim bencinskim motorjem z  s 74 kW (100 KM), 48-voltno litij-ionsko baterijo ter novim 6-stopenjskim električnim menjalnikom z dvojno sklopko, ki vključuje 21 kW elektromotor, inverter in centralno enoto prenosa."Dodatna" električna moč izboljša elastičnost pri nizkih vrtljajih in med pospeševanjem, kar zagotavlja tiho speljevanje in hiter odziv s preglednimi in hitrimi prehodi ter rekuperacijo energije.

NOVO V SLOVENIJI: Fiat 600 – Lepi spomini in drugačna prihodnost
fiat

V notranjosti so elementi, ki po besedah ​​Fiatovih marketinških pesnikov uteleša »italijansko hladnokrvnost in filozofijo dolce vita«. Ambientalna osvetlitev ima 64 barvnih kombinacij, najpomembnejši informacijski pripomočki pa so pregledno postavljeni. S skupno prostornino 15 litrov imajo police družinsko prijazno dimenzijo, sedeži pa so izdelani iz umetnega usnja v barvi slonovine. Fiat 600 je opremljen z najsodobnejšimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi ter prinaša vse s tem povezane lastnosti mobilnosti z 2. stopnjo avtonomne vožnje.

Hibridni Fiat 600 je na slovenskem trgu naprodaj s ceno 21.990 evrov, medtem ko se cene za električni e600 začenjajo pri 32.490 evrih.