NOVO V SLOVENIJI: Prenovljeni Citroenovi dostavniki – Odločno naprej

Na slovenske ceste prihajajo Berlingo van, Jumpy in Jumper, ki bodo v osveženih podobah  branili pridobljene položaje

Citroën tudi na slovenskem trgu spada med najuspešnejše znamke  med lahkimi gospodarskimi vozili. V letošnjem letu dosega 7,35-odstotni tržni delež, prodajni načrt je 410 vozil, od tega največ Jumperjev, cilj uvoznika C-Automobil Import pa je dolgoročno peto mesto med znamkami.

K uresničitvi eh ciljev bodo seveda pripomogli prenovljeni dostavniki, ki  so poleg osveene podobe sprednjega dela dobili še več tehnoloških elemntov, posodobitev obstoječih in izboljšano povezljivost.

Citroen

Berlingo Van, ki je namanjši druinski član (izvzet je mikro dostavnik Ami Cargo) je  med najbolj uveljavljenimi predstavniki kompaktnega razreda, saj se Citroen v tem razredu pjavlja e vse od leta 1951, ko so predstavili model 2CV Furgonette, prvo generacijo Berlinga pa leta 1996. Prenovljeni Berlingo tretje generacije ima sodobnejši videz sprednjega dela z novim Citroenovim znakom, uporabnike pa naj bi prepričal tudi z izbojšanim voznim udobjem. Električno gnani ë-Berlingo Van ima z optimizacijo pogonskega sklopa za 20 odstotkov daljši doseg, ki zdaj znaša do 330 kilometrov. Seveda je na voljo tudi z bencinskim in (v omejeni količini) tudi z dizelskim motorjem.

Citroen

Tudi za razred večji Jumpy spada med uveljavljene srednjekatergornike in je med najbolj vsesstranskimi modeli v tej kategoriji. Na voljo so različne pogonske možnosti z dizelskimi motorji različnih zmogljivosti. Prenovljena kompaktna zasnova ponuja nadgrajene funkcije za varnost in udobje, ki so prirejene potrebam različnih uporabnikov. Jumpyja poganjajo sedaj dizelski motorji BlueHDi, na voljo pa je tudi električni ë-Jumpy, z več učinkovitosti in manjšo porabo energije.

Citroen

Pri največjem Jumperju so zdaj na voljo še dodatne funkcije za pomoč pri vožnji, napredna povezljivost in več udobja, ki poslovnim uporabnikom omogočajo še bolj brezskrbno uporabo. Na voljo so dizelski motorji in električna različica ë-Jumper. 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu