Od jutri dalje pri Dacii marsikaj drugače

15. 6. 2022 | Jure Šujica
Deli

Prenova znamke prehaja v novo poglavje.

Romuska Dacia je v zadnjem letu dni vstopila v obdobje številnih sprememb. Predstavili so namreč novega, nekoliko avanturistično naravnan 'kombi' po imenu Jogger, pa tudi prvi povsem električni model znamke, Spring. Gre sicer za predelavo obstoječega modela Renault Kwid, ki se je že nekaj let pred tem – a v kombinaciji s klasičnim pogonom – prodajal na izbranih azijskih trgih.

Spremembe pa niso zadele zgolj modelne palete in razširitve pogonskih opcij, temveč tudi grafične podobe znamke. Ta je namreč dobila nov in oblikovno bolj preprost logotip. Namesto srebrnega ščita z napisom Dacia je namreč v porabo prišel logotip s stiliziranima, simetričnima črkama D in C, postavljenima druga ob drugi. Tej spremembi je sledila tudi sprememba tipografije imena znamke.

Preberite še: To je najcenejše 7-sedežno družinsko vozilo! - Avto magazin TV

Spremembo smo doslej že lahko opazili na številnih področjih, od jutri naprej pa bo uvedena na vseh vozilih znamke. Prav vsak avtomobil, ki bo naročen po 16. juniju bo namreč opremljen z novim logotipom in posledično tudi novo masko ter spremenjenim volanskim obročem. Ta vozila bodo sicer do kupcev prišla šele v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

„Predstavitev nove podobe v celotni modelni paleti znamke Dacia je odličen primer koordinacije. Zahvaljujoč trudi na vseh področjih ima Dacia sedaj novo podobo, a je hkrati obdržala svoj DNK. Ta sprememba je priložnost, da dokažemo, da se pri nas ključnih sprememb v avtomobilski industriji še vedno lahko lotevamo na privlačen način,“ je dejal produktni vodja pri Dacii, Lionel Jaillet.

Vozila znamke Dacia pa bodo kmalu po prenovi dobila še eno novost. Z letom 2023 bodo namreč hitrosti vseh vozil znamke Dacia omejene na 180 kilometrov na uro. Seveda pri tistih modelih, ki so takšnih hitrosti sploh sposobni.