Od ponedeljka znova na Vransko

14. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Aktivnosti bodo pripravljene tako za motoriste kot za avtomobiliste.

V nedeljo bo minilo dva meseca, odkar je naša Vlada Republike Slovenija izvedla ukrep karantene in s tem med drugim prepovedala delo številnim organizacijam ter podjetjem, ki se ukvarjajo z različnimi dejavnostmi na področju avtomobilizma, tudi izobraževalnim ustanovam. Omenjeni ukrepi se zdaj počasi sproščajo, eden od najpomembnejših pa naj bi bil sproščen v ponedeljek, ko bodo svoja vrata znova odprle avtošole.

Skupaj z avtošolami bodo svoja vrata odprli tudi v Centru varne vožnje na Vranskem, kjer bodo začeli opravljati vse najnujnejše dejavnosti, med katere spadajo izobraževanje mladih voznikov, izvajanje varne vožnje ter program izobraževanja in dodatnega usposabljanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo. Hkrati bo ob upoštevanju določenih predpisov mogoče opravljati še nekatere druge naloge, kot so izvajanje usposabljanja in preizkusa znanja za pridobitev temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu, izvajanje rednega usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij in podobno.

Varnih voženj pa se ne bodo udeleževali zgolj vozniki osebnih vozil, temveč bodo s ponedeljkom na delavnicah poleg avtomobilistov dobrodošli tudi motociklisti. Vseeno pa na AMZS vse udeležence tečajev pozivajo, naj se dogodkov udeležujejo le, če so zdravi, in hkrati opozarjajo, da je uporaba zaščitnih mask še vedno obvezna.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"