Odpovedan še salon v Detroitu

30. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli
Odpovedan še salon v Detroitu (foto: Naias)
Naias

Nadomestni termin ni načrtovan.

Avtomobilski salon v Detroitu, ameriški prestolnici avtomobilizma, je svoj čas igral vlogo prvega avtomobilskega salona na svetu. Ne zaradi svoje velikosti, ampak zaradi svojega termina. Salon je namreč potekal sredi januarja, nato pa je pred dvema letoma, tudi zaradi vse večje prepoznavnosti in povezanosti salona CES sledila sprememba termina na junij.

In prav nov termin je bil usoden za letošnjo izvedbo salona. Potem ko je koronavirus resnično začel kazati zobe tudi v Združenih državah Amerike in po prestavitvi salona v New Yorku pred nekaj tedni, so se organizatorji Severnoameriškega avtomobilskega salona (NAIAS), predviden med 6. in 20. junijem, dogodek odločili odpovedati v celoti.

A zakaj že kar takojšnja odpoved in ne prestavitev? Razlog za to se skriva v dejstvu, da naj bi dogodek potekal v nekdanjem Cobo centru, danes znanem pod imenom TCF center, katerega pa je ameriška organizacija FEMA določila za lokacijo nove bolnišnice, ki bo to funkcijo opravljala v času krize, povezane s koronavirusom. Do kdaj, je za zdaj še nemogoče napovedati, a pričakovati je, da bo prostor zaseden vsaj nekaj mesecev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja