Odpravljena še zadnja ovira za prihod Rimca C_Two

19. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli

Prvi avtomobili nared v začetku prihodnjega leta.

Rimac C_Two je zagotovo eden izmed najtežje pričakovanih superšportnih avtomobilov ta trenutek. Za to je zagotovo kriv že njegov predhodnik, Concept One, ki je dal v praksi vetra tudi najbolj eminentnim štirikolesnikom, pa tudi Mate Rimac, ki je v razvoj novinca vložil še precej več časa, znanja in denarja. To še posebej velja na področju varnosti, saj so celotnemu razvoju namenili kar štiri leta, posamezne školjke vozila pa tudi po večkrat podvrgli preizkusnim trkom.

Po več letih razvoja pa je sedaj končno napočil čas – in možnost – da prvi primerki zapeljejo do kupcev. Podjetje Rimac je namreč v kraju Veliko Trgovišće odprlo povsem novo proizvodnjo linijo za izdelavo novinca.

Čeprav bo C_Two smatran kot serijski avtomobil, pa bo proizvodnja posameznega avtomobila trajala kar nekaj časa. Če recimo proizvodnja povprečnega avtomobila traja manj kot 24 ur, pa bo sestavljanje enega primerka C_Two trajalo kar pet tednov – brez upoštevanja izdelave nekaterih komponent. A to je še vseeno 50 odstotkov manj, kot pa je trajalo sestavljanje predserijskih prototipov v času pred odprtjem nove linije.

Sama proizvodna linija bo sicer sestavljena iz petih delovnih postaj, pri čemer pa bosta na vsaki izmed njih po le dva delavca naenkrat, kar je zagotovo eden izmed razlogov za to, da sestavljanje traja tako dolgo.

Zapisali smo, da bodo prvi serijski primerki C_Two nared že kmalu. No, prvi kupci bodo morali nanje še vseeno nekoliko počakati. Tako kot drugod po svetu je bilo namreč delo ob nedavnem izbruhu koronavirusa ustavljeno tudi pri Rimcu, zaradi česar bodo prvi avtomobili na cesto namesto ob koncu letošnjega postavljeni šele ob začetku prihodnjega leta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"