Omislite si svoj Nürburgring kar na domači mizi

6. 12. 2019 | Jure Šujica
Deli

Namesto turističnih destinacij boste v tem monopoliju lahko kupovali slovite odseke dirkališča.

V prihajajočih mesecih, ko bodo dnevi krajši, vreme nepredvidljivo, temperature pa nizke, se bodo verjetno le redki odpravili proti Nemčiji in svoje dirkaške sposobnosti preizkušali na asfaltu Nürburgringa. A nič ne de. Slovito dirkališče ima namreč tudi svojo spletno trgovino za prodajo spominkov, med katerimi je po novem tudi igra monopoli. A nikakor ne običajen.

Namesto da bi trgovali s turističnimi destinacijami, namreč igralci kupujejo posamezne sklope dirkališča s poudarkom na najbolj znanih ovinkih. Tako sta na mestih, kjer sta bila recimo v različici igre proizvajalca Kocka Krvavec in Bled, sedaj zavoja Metzgesfeld in pa (razumljivo) sloviti Caracciola-Karussell, zanka, prepoznavna po tem, da je steza na tem delu močno nagnjena navznoter. Za nakup prvega je potrebno odšteti 100, za drugega pa že kar 400 evrov. Naj omenimo, da znaša nagrada za vsak prevožen krog 200 evrov.

Dirkaški monopoli seveda vsebuje tudi vsa druga polja, le da so nekoliko prilagojena. Nagrado vam tako namesto nagradnega polja prinese sestanek moštva, kazen pa postanek v boksih. Sicer pa se boste na progo lahko podali z eno od osmih figuric, med katerimi so recimo dirkalnik formule ena, par pnevmatik in zmagovalni pokal. Edina slaba lastnost je, da jo boste morali vsaj na začetku igrati z nekom, ki govori nemški jezik, saj se ustvarjalci še niso odločili za prevod. A če kljub temu razmišljate o nakupu: cena za nakup znaša 44,95 evra, dobite pa jo, kot rečeno, na spletni strani trgovine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja