OMV pripravil novost za lačne popotnike

11. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Z novim svežim sendvičem dopolnjujejo ponudbo lastne blagovne znamke We care more.

Na daljših poteh, ko se vozimo po avtocestah, še posebno v nočnem času, je izbira restavracij in hrane pogosto zelo omejena. Če imamo srečo, je na počivališču prisotna restavracija, sicer pa smo bolj ali manj 'obsojeni' na tisto, kar imamo s seboj, ali na ponudbo bencinskega servisa. Pri OMV se v teh dneh ponudba širi, kupcem pa bo po novem na voljo nekaj bolj zdravega.

Naftna družba v teh dneh na slovenski trg, natančneje na vse bencinske servise OMV Viva, pošilja nov sendvič z imenom Viva Fit. Vendarle pa ne gre za običajen sendvič. Za njegovo pripravo je namreč poskrbel priznan kuharski mojster Uroš Štefelin, pri tem pa je vanj želel vnesti tradicionalne slovenske okuse. Pri njegovem ustvarjanju mu je izdatno pomagal kulinarični znanstvenik Tomi Češko, ki je posebej za nov sendvič ustvaril inovativno štručko.

Za pripravo štručke je Češko namreč uporabil mandljevo moko in beljake, običajen kvas je nadomestil z droži, poleg tega se je izognil uporabi sladkorja. Vanjo je Štefelin nato dodal mlečni namaz, bazilikin pesto genovese, dimljena piščančja prsa, rezine paradižnika, olivno olje, balzamični kis in marinirano rukolo. S tem naj bi ustvaril sendvič, ki naj bi bil prehransko bogat, ob tem pa blagodejen za prebavo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"