Opel Astra zapira staro in odpira novo poglavje

1. 9. 2021
Deli

Prvi uradni dan na novem delovnem mestu je za vsakogar razbruljiv, še toliko bolj pa, če sovpada s kakšnim pomembnim dogodkom, kot je recimo predstavitev novega avtomobila. Prav to se je danes zgodilo Uweju Hochgeschurtzu, ki je z današnjim dnem postal no generalni direktor nemške avtomobilske znamke Opel. Dobil je namreč čast, da prvič v živo oziroma preko spletnega prenosa predstavi novo generacijo Opel Astre.

Nova Astra je luč sveta pravzaprav uzrla že sredi meseca julija, a o njej tedaj še ni bilo znanega prav veliko - z izjemo tega, da temelji skupni platformi koncerna Stellantis EMP2 in je tako tehnološko, pa tudi z vidika pogonskih sklopov praktično enaka kot Peugeot 308. Ob tem so pri Oplu razkrili, da bo nova Astra prva, ki bo opremljena z dvema priključno - hibridnima pogonskima sklopoma moči 148 in 222 'konjev' oziroma 109 in 163 kilovatov.

Nemške cene že razkrite

Poleg bencinskih, dizelskih in hibridnih sklopov pa bo nova Astra opremljena tudi z izključno električnim sklopom. A ta ne bo na voljo takoj, pač pa šele z letom 2023. Sicer pa pri Oplu napovedujejo, da bodo do konca letošnjega leta ponujali že šest elektrificiranih modelov, z letom 2024 bodo vsi modeli na voljo z elektrificiranimi pogonskimi sklopi, po letu 2028 pa bo Opel proizvajal le še električne avtomobile. Ob tem naj bi že sredi življenskega cikla aktualne prihajajoče generacije opustili pogonske sklope z notranjim zgorevanjem.

Sicer pa bo nova Astra na prve trge, razumljivo najprej v Nemčiji zapeljala še pred koncem letošnjega leta, pri čemer pa bo za najbolj osnovno različico tam potrebno odšteti 22.465 evrov, upoštevajoč vse dajatve. Pri slovenskem zastopniku na drugi strani prva vozila prejeli v začetku prihodnjega leta, zaradi česar cenik še ni znan.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"