Opel Corsa velja za najboljši nakup avtomobila v letu 2020

17. 12. 2019 | Matjaž Korošak
Deli
Opel Corsa velja za najboljši nakup avtomobila v letu 2020 (foto: Autobest)
Autobest

Panevropska žirija Autobest, sestavljena iz 31 novinarjev (iz ravno toliko držav), je izbrala avto, ki se bo ponašal z nazivom Autobest 2020 – Best buy car ali najboljši avtomobilski nakup.

Nova Opel Corsa je zmagovalno začela svojo prodajno pot. Žirija Autobest je nov model razglasila za najboljši avtomobilski nakup oziroma za avto, ko lastnik za odšteti denar dobi najbolj uravnoteženo kombinacijo vseh lastnosti.

Opel Corsa je sicer zmagala v konkurenci zelo prepričljivih tekmecev, zato so bile razlike izredno majhne, saj se je recimo prvo mesto izmuznilo Peugeotu 208 za 'le' 157 točk. Kar je resnično minimalno, sploh glede na skupnih 17.617 točk, kolikor jih je osvojila Corsa.

Razlike so bile majhne med drugimi na lestvici. Na tretje mesto se je uvrstil Škodin urbani SUV Kamiq s 16.848 točkami, sledila pa sta Nissan Juke in Renault Clio. Podrobnejšo razporeditev si je moč ogledati na www.autobest.org.

Tudi Slovenija ima predstavnika v žiriji. Matjaž Korošak je na prvo mesto (z minimalnimi razlikami v točkah) postavil Renaultovega Clia, na drugo Corso in na tretje Kamiqa.

Žirija je podelila tudi nekaj drugih priznanj; naziv ‘ECOBEST 2019’ je dobil Volkswagnov prvi model na MEB platformi, priznanje 'SMARTBEST 2019' si je prislužila v hiši razvita Škodina digitalna asistenka Laura. 'TECHNOBEST 2019’ je nagrada za posebne tehnične dosežke, letos pa je šla v roke Mazdi za motor Skyactive X. Nagrada za posebne oblikovalske dosežke je pripadla Belgijcu Lucu Donckerwolku, šefu oblikovanja pri skupini Hyundai.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"