NOVO V SLOVENIJI: Oplovi dostavniki – Osveženi in pripravljeni na vse

Posodobljeni Combo, Vivaro in Movano z rahlo spremenjenim videzom in dodatnimi tehnološkimi posladki. 

Pri Oplu so posodobili celotno družino lahkih gospodarskih vozil, s katerimi je bila znamka lani na slovenskem trgu razmeroma uspešna. Za Comba, Vivara in Movana se je lani odločilo nekaj več kot 500 kupcev, znamka pa je v zadnjih štirih letih zabeležila skoraj 22-odstotno rast prodaje.

Opel

Prenovljeni modeli imajo osveženo zunanjo podobo, ki je vidna predvsem na sprednjem delu. Izstopa predvsem nova maska hladilnika, ki je usklajena z Oplovimi osebnimi avtomobili. Poleg oblikovanja zunanjosti je bilo veliko pozornosti posvečene tudi razvoju notranjosti, kjer so novi informativno-razvedrilni sistemi, združljivi z brezžičnima aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto, ki imajo barvni zaslon na dotik z diagonalo do 25,4 centimetra.

Combo edini z matričnimi žarometi

Uroš Modlic

Prenovljeni Combo je poleg električno gnane različice na voljo tudi z bencinskim in dizelskim motorjem, dizelski motor lahko dopolnjuje tudi avtomatski menjalnik. Ne glede na pogon je novi Opel Combo na voljo v dveh dolžinah (4,40 m ali 4,75 m) z dvema ali tremi prednjimi ali s petimi sedeži v karoserijski izvedbi z dvojno kabino. Combo se kot prvo Oplovo lahko gospodarsko vozilo ponaša tudi  s prilagodljivimi matričnimi žarometi brez bleščanja.

Vivaro lahko ponudi še več

Uroš Modlic

Osveženi Vivaro je poleg zunanjega lepotičenja prejel več najsodobnejših asistenčnih sistemov, med katerimi je tudi sistem dinamičnega prostorskega vida. V notranjosti je nova armaturna plošča z novimi  informativno-razvedrilni sistemi. Z novim Vivarom z električnim pogonom je mogoče prevoziti do 350 kilometrov, sicer pa je dostavnik na voljo tudi s turbodizelskimi motorji  z močjo 88 kW/120 KM, 106 kW/144 KM ali 130 kW/177 KM.

Movano z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom

Uroš Modlic

Izpopolnjeni Movano omogoča avtomatizirano vožnjo 2. stopnje, kar je prvič v zgodovini modela. Na voljo je tudi več najsodobnejših sistemov za pomoč vozniku, s katerimi so dolge službene in poslovne poti ter manevriranje v skladišču ali v mestu lažje in varnejše. Ponudbo pogonskih sklopov dopolnjujejo trije zelo učinkoviti turbodizelski agregati. Motorji imajo moč 88 kW/120 KM, 103 kW/140 KM in 132 kW/180 KM ter jih lahko dopolnjuje osemstopenjski avtomatski menjalnik s pretvornikom navora.

Vsi trije dostavniki so na voljo v širokem naboru različic, v različnih dolžinah in višinah ter številnih karoserijskih izvedbah, z zglednimi prostorninami za prevoz tovora ter nosilnostjo in vlečno zmogljivostjo.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu