Opel Insignia dobiva prenovljen infozabavni sistem

5. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Proti koncu letošnjega leta in na začetku leta 2019 bodo nov sistem dobili tudi drugi modeli.

Opel Insignia je v novi, drugi generaciji zapeljala na ceste šele lani in torej velja še za zelo svež avtomobil. Vseeno pa to ne pomeni, da je tudi najmodernejši. Trendi in tehnologija namreč napredujejo z neverjetno hitrostjo, posledično pa vse bolj zahtevni postajajo tudi kupci, ki si želijo najnovejšo tehnologijo. Tako je včasih treba nadgrajevati tudi (skoraj) nove avtomobile.

Da bi bil avtomobil še bolj všeč kupcem, je Opel danes predstavil novo generacijo infozabavnega sistema. Z njim želijo pri Oplu ugoditi predvsem tistim kupcem, ki želijo imeti ves čas dostop do spleta, kar danes postaja nujno pri vseh modernih avtomobilih. Vseeno pa Opel pričakuje, da bo nov sistem znova postal eden od najboljših v razredu. Naj spomnimo, da je Opel pred časom že osvojil nagrado Connected Car Award.

Še bolj jasna slika okolice

Opel je za svojo limuzino pripravil dva različna infozabavna sistema, Multimedia in Multimedia Navi Pro z velikostjo do osem palcev. Še posebej zanimiv je slednji z močno izboljšanim navigacijskim sistemom. Ta bo tako razpolagal z realnimi podatki o prometu, cenami goriva na poti, tridimenzionalno sliko okolice in podatki o prostih parkirnih mestih na cilju. Ta sistem bo poleg tega omogočal izdelavo do pet profilov voznikov.

Poleg zgoraj naštetih novosti, ki jih bo deležen sistem Navi Pro, bosta oba vmesnika povezljiva s pametnimi telefoni prek aplikacij Apple CarPlay in Android Auto. Naenkrat bo s sistemom mogoče povezati dva mobilna telefona, radijski sprejemnik pa bo sprejemal tako AM/FM kot DAB+ signal. Oba infozabavna sistema bosta bosta najprej na voljo v Insignii, proti koncu letošnjega in na začetku leta 2019 pa še v preostalih modelih znamke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja