Iz električnega mini avtomobila je nastal atraktivni ekstremist

Pri Oplu so izdelali posebno izvedbo električnega malčka po predlogi študenta industrijskega oblikovanja.

Žirija natečaja  #OpelDesignHack je za zmagovalca izziva izbrala koncept študenta industrijskega oblikovanja Lukasa Wenzhöferja, ki je Oplov mini električni avtomobil e-Rocks želel spremeniti v terensko zabavno vozilo. V naslednjem koraku so pri Oplu uresničili obljubo v izzivu »vi oblikujete, mi izdelamo«  in zasnovo spremenili v resničnost z izdelavo Rocksa e-XTREME kot enkratnega primerka.

Opel

Z okretnim električnim štirikolesnikom je Wenzhöfer želel prikazati, da terenske zmogljivosti spodbujajo občutek svobode, da se lahko doseže kateri koli cilj. Poudarjena športnost obljublja dodatno zabavo v vožnji in pokaže, da je elektromobilnost več kot le razumna rešitev, pojasnjuje študent.

Opel

Oplovi inženirji so pri izdelavi unikata želeli ostati čim bližje 3D modelu. Značilnosti so vključevale štrleča kolesa za široko držo, dvojna vodila spredaj in svetlo rumen zaščitni lok. Prav tako so spremenili sprednji del in ga opremili z LED žarometi in Oplovim logotipom, poudarjenim v turkizni barvi. Da bi ohranili nizko težo in podprli delovanje elektromotorja, so bili vizir in blatniki izdelani s 3D-tiskanjem. Nezgrešljiv poudarek je tudi izrazito originalno krilo iz Vectre GTS V8, ki zdaj nosi emblem "e-XTREME" in serijsko številko "001".

Opel

Nato je sledila dejanska proizvodnja, ki je bila podobno zahtevna kot izdelava konceptnega avtomobila. In v prihodnjih tednih in mesecih bo privlačni enkratni primerek odšel na turnejo.

Preberite še: Se vam zdijo naše ceste hrupne? Pri sosedih je veliko huje!

Pred našo kamero pa je zapeljala tudi električna Opel Corsa. Je to prihodnost dostopne elektro mobilnosti?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol