Osmi Volkswagen Golf v notranjosti kot Touareg

11. 10. 2019 | Jure Šujica
Deli

Številne novosti v notranjosti in pa na področju naprednih varnostnih ter zabavnih tehnologij.

Prihodnja generacija enega najbolj priljubljenih in najbolje prodajanih avtomobilov vseh časov, Volkswagna Golf bi prav lahko utegnila biti zadnja. Nadomestil bi jo namreč lahko električni Volkswagen ID.3, za katerega Nemci pravijo, da je prav tako pomemben za znamko, kot prva generacija modela Golf in še pred tem model Hrošč. Predstavljen bo že čez nekaj dni, 24. oktobra, na dan pa sedaj kapljajo nove podrobnosti.

Po tem, ko so pred kratkim iz Wolfsburga v javnost že posredovali fotografije zakamufliranega vozila, sedaj predstavljajo še skice le-tega. A če so skice zunanjost ob v prejšnjem stavku omenjenem dejstvu morda nekoliko manj zanimive, pa so zato toliko bolj aktualne skice notranjosti oziroma kokpita. Golf osme generacije bo namreč kot (šele) drugi Volkswagen po Touaregu s parom povezanih LCD zaslonov: enim, ki bo služil kot armaturna plošča, drugim za delovanje info-zabavnega sistema, preko slednjega pa bo moč upravljati tudi klimatsko napravo.

Celotna armaturna plošča bo sicer tudi v novi generaciji in morda še najbolj do sedaj usmerjena proti vozniku – tradicija, ki so jo pri Volkswagnu prekinili le v peti generaciji Golfa. Sicer pa pri Volkswagnu obljubljajo kopico različnih novosti na področju povezljivosti pa tudi asistenčnih sistemov, ki bodo v veliki meri povezani s svetovnim spletom.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"