Peugeot napovedal pomembno novost za vse svoje modele

Francoska avtomobilska znamka, ki se je v zgodovino zapisala tudi z več športnimi modeli, napovedala športne izvedbe vseh svojih modelov. 

Peugeot napovedal pomembno novost za vse svoje modele (foto: Peugeot) Peugeot
19. 1. 2021

Zadnje dni in tedne je v avtomobilskem svetu kar precejšen delež pogovorov povezanih z novonastalo znamko Stellantis. Ta je po letu in pol dogovarjanj in usklajevanj v petek tudi uradno zaživela. Pod eno streho je tako združila koncerna FCA in PSA, prvi rezultati na borzi pa so obetavni, saj je vrednost delnic od začetka prodaje v enem dnevu poskočila za kar osem odstotkov. Pri Peugeotu, verjetno najpomembnejši znamki koncerna, pa se medtem ukvarjajo s povsem drugimi zadevami.

Francoska znamka je namreč konec septembra predstavila najzmogljivejšo različico modela 508, 508 PSE oziroma Peugeot Sports Engineered. Športno limuzino oziroma karavana bo namreč poganjal priključno-hibridni pogonski sklop, osnovan na 1,6-litrskem bencinskem motorju, sistemska moč pa bo znašala 355 'konjev' ali 265 kilovatov, s čimer se bodo ob bok postavili tudi nemškim avtomobilskim znamkam. A kot vse kaže je to šele začetek novega športnega poglavja.

Na te scenarije je v minulih dneh namignil generalni direktor Peugeota, Jean-Phillipe Imparato, ki je v izjavi za britanski avtomobilski časnik izjavil, da pri Peugeotu načrtujejo izdelavo športnih različic vseh svojih modelov. Ob tem sicer ni razkril, kateri bo prvi model, ki bo sledil 508, pričakovati pa je, da bi to lahko bil 208.

Trenutno najmanjši predstavnik znamke na slovenskem trgu je namreč naslednik verjetno najbolj znanega športnega Peugeota, modela 205 GTI. Hkrati sta bili družini kompaktnih kombilimuzin s številkami 2 in 3 na začetku imena (v aktualni ponudbi sta to modela 208 in 308) tudi edini, ki so jih pri Peugeotu nepretrgoma ponujali v športni podobi.