Peugeot v Pariz s konceptom klasičnega kupeja po zgledu modela 504

Navdih naj bi bil kar legendarni kupe, ki so ga pri Peugeotu pred pol stoletja ustvarili v sodelovanju z oblikovalskim studiem Pininfarina.

Peugeot v Pariz s konceptom klasičnega kupeja po zgledu modela 504 (foto: Profimedia) Profimedia
17. 9. 2018

V preteklosti je bila francoska znamka Peugeot znana po rednem sodelovanju z italijanskim oblikovalskim studiem Pininfarina. Rezultat tega so med drugim modeli 405, 504 Coupe in 406 Coupe, ki je bil hkrati zadnji plod sodelovanja med znamkama. Njegov naslednik, model 407 Coupe, je bil nato (če izvzamemo športno naravnan model RCZ) zadnji klasični kupe omenjene znamke in vendar je tudi od njegovega slovesa minilo že šest let.

Kot kaže, pa se Francozi vendarle vračajo nazaj v kupejevske vode. Na prihajajočem avtomobilskem salonu bodo namreč prvič javno predstavili karavansko različico modela 508, ob bok pa naj bi ji postavili koncept klasičnega kupeja. Pojavlja pa se vprašanje, ali gre zgolj za koncept – Peugeot je v zgodovini na avtomobilskih salonih predstavil številne koncepte, ki jih nato nikoli ni spravil v serijsko proizvodnjo – ali pa vendarle za koncept serijskega avtomobila.

Več o konceptu in Peugeotovih načrtih bo torej znanega že čez dobra dva tedna. A glede na to, da so pri Peugeotu za izdelavo koncepta, ki svoj navdih išče v modelu 504 Coupe izpred pol stoletja, potrebovali kar dve leti (kot je na družbenem omrežju Twitter zapisal generalni direktor Peugeota Jean-Paul Imparato), bi lahko šlo tudi za nov avtomobil na osnovi prihajajočega modela 508.