Pijani voznik prijavil vožnjo v napačno smer, ne da bi vedel, da je to prav on

Imel je srečo, da ni trčil v kakšnega od nasproti vozečih avtomobilov in celo sam se je umaknil s ceste.

Vsi smo že slišali zgodbe in videli videoposnetke voznikov, ki kličejo policijo, da bi prijavili nesramno vožnjo drugih udeležencev v prometu, nato pa policija ugotovi, da je prijavitelj tudi kršitelj. Toda zgodba iz okroja Lancaster v ameriški zvezni državi Nebraska, se bere kot dobra šala, čeprav je resnična in se je k sreči končala brez žrtev in materialne škode.

Moški, ki je vozil po tamkajšni avtocesti, je poklical policiste na številko 911 in prijavil voznika, ki vozi v napačno smer na nasprotnem voznem pasu.

Pijani voznik prijavil vožnjo v napačno smer, ne da bi vedel, da je to prav on
profimedia

Dežurnemu operaterju  se je potožil: "Imel je prižgane žaromete...skoraj me je zrinil s ceste...to je bilo neprijetno...”

Videoposnetek prikazuje policista iz okrožja, ki poskuša izslediti voznika, ki je zapeljal v napačno smer, na koncu pa opazi srebrnega Subaruja, ki počne ravno to, kar je trdil tisti, ki je poklical 911. Policist je prižgal modre luči in prečkal sredino ceste, da je lahko ustavil voznika. Ko ga je vprašal ali ve, zakaj ga je ustavil, je voznik odgovoril: "Ja, ker sem bil na napačni strani ceste." Ko je mož postave očitno vinjenega vprašal kaj je razlog za to?, je moški odgovoril. "Ne. Verjetno sem zgrešil izhod." Naslednje policistovo vprašanje je bilo, če je bil voznik tisti, ki je poklical 911 in dobil odgovoril: "Ja, ker sem mislil, da je nekdo na napačni strani.”

Poleg tega policistova kamera na armaturni plošči pokaže voznika Subarueja, ki je vozil v napačno smer, kako vozi mimo dveh drugih vozil. Bil je dovolj luciden, da ni trčil, a preveč zmeden, da bi ugotovil, da je sam svoja tarča. To se lahko zgodi, ko je koncentracija alkohola v krvi več kot dvakrat višja od dovoljene meje, kot so ugotovili po opravljenem preizkusu voznika. Najboljše pri videu je to, da je voznik, ne glede na to, kako se je zgodilo, sam zapeljal s ceste, preden je bil kdo poškodovan.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec