Pininfarina PF0 prvič v nekoliko bolj 'občutljivi' podobi

28. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli
Pininfarina PF0 prvič v nekoliko bolj 'občutljivi' podobi (foto: Newspress)
Newspress

Za to potezo so se odločili na podlagi pozitivnih odzivov potencialnih strank med 'zasebno' turnejo v ZDA

Biti med prvimi je v avtomobilskem svetu, še posebno pa v svetu najbolj prestižnih avtomobilov, vse, naj si bo to na dirkališču ali kjerkoli drugje. Enako  velja tudi za premožne kupce, ki želijo biti med prvimi ob predstavitvah priljubljenih avtomobilov. Proizvajalci jim običajno pri tem tudi ugodijo. Ne nazadnje je to tudi zanje dobra oblika promocije, hkrati pa informacija o tem, ali so na pravi poti.

Prav poseben dogodek  za bodoče lastnike svojega prvega avtomobila, električnega športnika, ki bo izdelan v omejeni nakladi, so zato pripravili v Pininfarini. Prejšnji teden so tako v Montereyu v razmaku štirih dni med 23. in 26. avgustom izbranim posameznikom pripravili zasebne oglede avtomobila, ki bo splošni javnosti dokončno predstavljen šele na avtomobilskem salonu v Ženevi marca prihodnje leto. Omenjeni dogodek je bil sicer le del kar šest tednov dolge turneje koncepta  po ZDA, v sklopu katerega nemško-italijansko podjetje predstavlja novinca.

Razkritje (šele) v Ženevi

»Za novo avtomobilsko znamko je tovrstna turneja po ZDA zelo zahtevna, hkrati pa tudi razburljiva in ne nazadnje nagrajujoča. Naši gosti v Pebble Beachu so ljubitelji klasičnih in športnih avtomobilov in sodeč po njihovemu odzivu PF0 prinaša ravno pravo razmerje med zmogljivostmi, lepoto ter uporabnostjo,« je dejal Michael Perschke, generalni direktor podjetja Automobili Pininfarina. »A kar je najpomembneje, dobili smo odličen odziv kupcev, ki že imajo v lasti številne avtomobile, ki jih je obloikoval studio Pininfarina. Vemo, da smo na pravi poti, in s tem v mislih se vračamo v Evropo, kjer bomo izdelali najlepši in najbolj atraktiven superšportni avtomobil na svetu.«

Z zadostno mero samozavesti so se pri Pininfarini zato odločili prvič objaviti tudi fotografijo dejanskega avtomobila oziroma koncepta, ki so ga pripravili na ogled v ZDA. Žal pa so splošni javnosti predstavili le fotografijo zadnjega dela avtomobila. Na celotno podobo avtomobila bo tako treba počakati še dobrega pol leta.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja